Raske elu Madridi Realis: Saksamaa MM-staarid pole uue eluga kohanenud

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesut Özil (vasakul) ja Sami Khedira Madridi Reali trennis.
Mesut Özil (vasakul) ja Sami Khedira Madridi Reali trennis. Foto: SCANPIX

Pärast Madridi Reali esimest mängu Hispaania jalgpallimeistrivõistlustel tekitas palju küsimusi asjaolu, miks suvised suurostud Mesut Özil ja Sami Khedira alustasid kohtumist pingilt.

Hispaania ajalehele AS antud usutluses tunnistas Reali peatreener Jose Mourinho, et Saksamaa koondislastel on olnud raske Hispaania eluga kohaneda.

«Kahe sakslase elu ei ole kerge. Nad ei räägi üldse hispaania keelt. Nad oskavad öelda vaid «buenos dias» ja «hola» ning see on ka kõik,» rääkis Mourinho. «Töötame trennides väga intensiivselt ja õnneks räägib üks minu assistent natuke saksa keelt ning saab neile juhendeid anda. Kuid neil ei ole lihtne minu sõnumit kätte saada.»

Samas ei suhtle Saksamaa koondislased Mourinho sõnul ka väga teiste meeskonnakaaslastega.

«Nende suhtlus teistega on null. Khedira elab koos Öziliga ning Özil elab koos Khediraga. Kuigi meeskond on noor ja sõbralik, siis neil on raske meeskonda sulanduda. Nad ei räägi isegi hästi inglise keelt, kuigi see on neil natuke parem kui hispaania keel,» lisas Mourinho.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles