Vaata, kes püüavad 78-aastast Blatterit troonilt tõugata

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Michael van Praag, Luis Figo, Ali bin al-Hussein ja Sepp Blatter
Vasakult: Michael van Praag, Luis Figo, Ali bin al-Hussein ja Sepp Blatter Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA kinnitas esmaspäeval, et organisatsiooni presidenditoolile kandideerivad neli meest - senine president Sepp Blatter, endine Portugali tippmängija Luis Figo, Hollandi jalgpalliliidu president Michael van Praag ning Jordaania prints Ali Bin Al-Hussein.

FIFA teatas, et enne ametlikult kandidaatideks nimetamist läbivad kõik mehed FIFA eetikakomitee poolt tehtava taustauuringu, vahendab ERR Sport. 78-aastane Blatter kandideerib FIFA presidendiks juba viiendat korda, olles võimul olnud alates aastast 1998. Šveitslane on 29. mail Zürichis toimuval hääletusel endiselt suurimaks favoriidiks.

Blatterit toetavad Aasia, Aafrika ja Lõuna-Ameerika esindajad. Euroopa juhtorganisatsioon UEFA, kellel on 209-st häälest 53, pole ametlikult veel teatavaks teinud, millist kandidaati toetatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles