Vettel taas kiireim, Hamiltonil probleemid, McLaren suures hädas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel Ferrari SF15-T roolis.
Sebastian Vettel Ferrari SF15-T roolis. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja esimesel talvisel testil Hispaanias Jerezi ringrajal oli täna taas kiireim Sebastian Vettel Ferraril.

Vettel läbis täna 88 ringi ja sai parimal ringil ajaks 1.20,984, mis on tema enda eilsest parimast ajast ligi kaks sekundit etem. Teist aega näitas ringi rohkem sõitnud Felipe Nasr Sauberil, kolmas oli Valtteri Bottas Williamsil. Neljanda aja kirja saanud valitseva maailmameistri Lewis Hamiltoni tööpäev lõppes 91 läbitud ringiga, kuna tema Mercedese jahutussüsteemis avastati leke. Siiski oli Hamilton taas kõige enam ringe läbinud sõitja nagu ka eile.

Päev läks aia taha Red Bullil, kelle sõitja Daniil Kvjat lõhkus avaringil auto esitiiva ja kuna varutiiba tiimil kaasas polnud, pidi noor venelane rajal tiirutama ilma esitiivata autota. Mingist õigest testimisest polnud seetõttu mõistagi juttugi ja Kvjat ei saanud aega kirja, kuigi käis rajal 18 ringi jagu.

Suisa halvasti on esimene test alanud McLareni jaoks - kui eile sai Fernando Alonso sõita kuus ringi ja kaotas neist parimal lähimale konkurendile 15 sekundiga, siis täna piirdus vaid kuue ringiga ka Jenson Button. Briti parima ringi aeg oli Vetteli omast üle poole minuti kehvem.

Vormel-1 hooajaeelne test Jerezis, teine päev:

1. Sebastian Vettel (Ferrari) 1.20,984 (88 ringi)

2. Felipe Nasr (Sauber) +0,883 (89 ringi)

3. Valtteri Bottas (Williams) +1,335 (61 ringi)

4. Lewis Hamilton (Mercedes) +1,506 (91 ringi)

5. Max Verstapen (Toro Rosso) +3,183 (73 ringi)

6. Pastor Maldonado (Lotus) +4,818 (41 ringi)

7. Jenson Button (McLaren) +33,671 (6 ringi)

8. Daniil Kvjat (Red Bull) ei saanud aega kirja (18 ringi)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles