Murray: olin ise rumal, et Djokovici pettuse õnge läksin

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray.
Andy Murray. Foto: SCANPIX

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste meesüksikmängu finaalis Novak Djokovicile kaotanud Andy Murray kirus pärast mängu antud intervjuudes iseennast, et lasi Djokovicil end kolmandas setis ära petta.

Djokovic jättis mulje, et teda vaevavad krambid, ning Murray andis mängutempos õige pisut järele, üritades tagajoonele suunatud löökide asemel Djokovici pigem väljaku ühest nurgast teise jooksutama hakata. Selle kasutas serblane aga osavalt ära, võites kohtumise viimasest 12st geimist 11. «Kui kellelgi on suure slämmi turniiri finaalis krambid ja mängu lõpuni on palju jäänud, tunned end üsna kindlalt,» nentis Murray mängujärgselt.

«Kolmas sett oli närvesööv, sest ma lasin sellel ennast häirida, kui ta mõne punkti järele väljakule vajus,» kirjeldas šotlane toimunut. Kui küsiti, kas tema meelest oli tegemist Djokovici teadliku kavalusega, vastas Murray: «Ma ei tea. Tahaks loota, et ei olnud. Aga jah, kui tal olid tõesti krambid, siis pead olema kõva mees, et neist taastuda ja niimoodi mängida nagu ta viimases setis mängis.»

Samuti küsiti Murraylt, kas füüsilise ebamugavustunde näitlemine on tema meelest lubatav taktika. Šotlane vastas kindla eitusega, kuid lisas kohe, et teisel pool võrku olija ei tohi lasta end sellest häirida. «Ükskõik milline mäng on, sa pead keskenduma enda tegemistele.»

Djokovic ise jäi pressikonverentsil viisakaks, kirjeldades kolmanda seti alguses toimunut kui «füüsilist kriisi». Serblane väitis samas ka, et ei pannud tähele, kas ja kuidas Murray sellele reageeris. «Ms ei hakka vastasest halvasti rääkima või mingeid vabandusi välja tooma. Sellistes mängudes on alati tunded lõkkel ja palju pingeid õhus,» sõnas Djokovic. Selle tõestuseks Murray karjus mängu võtmehetkedel korduvalt vihaselt enda peale, röögatades korra ka: «Ära mõtle tema (Djokovici – toim) peale, ta teeb seda ju kogu aeg!»

Kolme kuu pärast 28-aastaseks saav Djokovic on Austraalia lahtised võitnud viis korda ning kokku on tal nüüd kaheksa suure slämmi tiitlit – sama palju kui näiteks Jimmy Connorsil, Ivan Lendlil ja Andre Agassil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles