Eestlased heitlesid maailma ühel raskemal liivakrossil erinevate probleemidega

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol (vasakult) Rene Jõgimaa, Jüri Triisa, Jaanus Koval.
Fotol (vasakult) Rene Jõgimaa, Jüri Triisa, Jaanus Koval. Foto: Martin Mand

Lõppenud nädalavahetusel toimus Prantsusmaal juba neljakümnendat korda kuulus Le Touquet rannakross, kus võistluse viimasel päeval toimunud soolotsiklite sõidus olid Eesti krossisõitjatest rajal Jüri Triisa, Jaanus Koval ja Rene Jõgimaa, kellele kõigile oli see esmakordne kogemus antud suurvõistlusel osaleda.

Umbes 14 km rajale läks võistlustulle üle 1000 võistleja, kes kihutasid keerulisel ja ohtlikul trassil, kus sirgel küündisid tippkiirused 165 km/h kanti. Võistlus kestis umbes kolm tundi ning pealtvaatajaid oli raja äärde kogunenud 100 000.

Sõidus, mida ilmestasid rohked avariid, mis saatsid katkestajate hulka mitmeid favoriite, pidi ka Koval (Honda) ühe tõsise avarii üle elama, kui ta sõitis stardisirgel suurel kiirusel ees kukkunud konkurendile otsa ning tema tsikli piduriheebel murdus. Kui eestlane oli oma tsikli püsti saanud, siis sõideti talle omakorda otsa, mille tulemusena sai pihta tema hüppeliiges.

Hoolimata viga saanud jalast suutis noormees vapralt lõpuni võidelda ja sai üldarvestuses 77. koha. Kusjuures viimase ringi sõitis ta valutava ja paistes jala tõttu ainult esimese käiguga, kuna ei saanud käiku vahetada. Sekeldusi juhtus ka Eesti teistel sõitjatel.

Rene Jõgimaa (Husqvarna), kelle tsiklil lõppes kütus boksiteel ja ta pidi väikese jalutuskäigu tegema, suutis hiljem suuremaid probleeme vältida ning saavutas 197. koha. Veteranide seas oli eestlase koht aga 31. Head sõitu teinud Jüri Triisa (Husqvarna), kelle ringiajad olid esimese 20 hulgas, pidi oma sõidus kolmandal ringil pausi tegema, kuna tema tsiklil sai samuti kütus otsa ning noormehel tuli oodata, kuni Koval ühe ringi tegi ja talle pudeliga veidike kütust viis, et siis ise boksi tankima minna. Triisa sai küll võistlust jätkata, kuid kahjuks kilomeeter enne lõppu oli ta sunnitud oma sõidu tehniliste probleemide tõttu pooleli jätma ning talle märgiti lõpuprotokolli 592. koht.

Juubelivõistluse võitis lõpuks prantslane Adrien Van Beveren, teise koha sai belglane Daymond Martens (mõlemad Yamaha) ja kolmanda võitja kaasmaalane Julien Tournessi (KTM), kusjuures ainult esikolmik suutis ainsana läbida 14 ringi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles