Jalgpallireeglites tahetakse läbi viia olulist muudatust

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea mängijad Oscar ja Ruben Loftus-Cheek vahetust sooritamas. Tulevikus võib tõenäoliselt lisaajal teha ka neljanda vahetuse.
Chelsea mängijad Oscar ja Ruben Loftus-Cheek vahetust sooritamas. Tulevikus võib tõenäoliselt lisaajal teha ka neljanda vahetuse. Foto: SCANPIX

28. veebruaril kogunevad Belfasti lähistel Craigavadis jalgpallireeglite muutmisega tegelev organisatsioon IFAB. Arutluse all on mitu võimalikku reeglimuudatust ja FIFA soovib sisse tuua neljanda vahetuse, mida võiks siis teha kohtumise lisaajal.

FIFA on oma liikmete ja maailmajagude alaliitude soovil teinud IFABile ettepaneku, et tulevikus võikski olla lisaajal lubatud ka neljas vahetus.

Lisaks võetakse arutluse alla nn kolmekordne karistus. Ehk muudatus võib tulla olukordades, kus karistusalas tehtud vea eest antakse punane kaart, vastasele penalti ning lisaks saab vea tegija veel ka mängukeelu.

Loomulikult arutletakse erinevate videokorduste ja tehniliste abivahendite kasutamise üle.

IFABis on neli esindajat FIFAst ning üks esindaja kõikidest Suurbritannia alaliitudest (üks Inglismaalt, üks Walesist, üks Šotimaalt ja üks Põhja-Iirimaalt).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles