Olümpiavõitja postiivne dopinguproov üritatakse Rio OMi eel ringi muuta

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Park Tae-hwan.
Park Tae-hwan. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal selgus, et 25-aastane Lõuna-Koreast pärit ujumise olümpiavõitja Park Tae-hwan on andnud positiivse dopinguproovi. Nüüd toimus Soulis kolme osapoole kokkusaamine, et aidata ujumisstaar ikka järgmisel aastal toimuvatele Rio de Janeiro olümpiamängudele.

Lõunakorealast ootab dopingu tarvitamise eest kahe aasta pikkune võistluskeeld ja seega ei saa ta Rios starti asuda. Nüüd kohtusid omavahel aga Lõuna-Korea Olümpiakomitee, Lõuna-Korea Ujumisliit ja sportlase esindajad, et välja töötada nende jaoks sobilik plaan, kirjutab insidethegames.biz.

Väljaande teatel arutati erinevaid võimalusi, kuidas sportlane ikkagi Riosse saata. Lisaks rahvusvahelise võistluskeelule teeb asja veel keerulisemaks ka see, et Lõuna-Koreas kehtestatud reeglite alusel ei tohi dopingukontrollis põrunud sportlane nende riiki esindada järgneva kolme aasta jooksul.

Park Tae-hwan saab oma saatuse teada 27. veebruaril ning ta võib ilma jääda kuuest medalist, mille ta hiljuti Aasia mängudel võitis.

Pekingi mängudel võitis Park Tae-hwan kuldmedali 400 m vabaujumises ja hõbemedali 200 m vabaujumises. Londonis teenis ta nii 200 m kui ka 400 m vabaujumises hõbemedali. 400 m vabaujumises on ta kahel korral kroonitud ka maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles