Tartu Rattamaratonil on juba ligi 4500 registreerunut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rattamaraton (pildil start Otepääl).
Tartu Rattamaraton (pildil start Otepääl). Foto: Sille Annuk / Postimees

Rahvaspordi jätkuvat võidukäiku märgib aktiivne huvi 13. Tartu Rattamaratoni vastu. Peale esimest registreerumisvooru on ennast kirja pannud juba 4444 spordisõpra 11 riigist.

Tartu Rattamaratoni peakorraldaja Indrek Kelgu sõnul on võrreldes eelmise rekordaastaga toimunud jällegi edasiminek. «Mullu oli samaks ajaks registreerunud 4217 inimest. Seega on kasv täiesti arvestatav,» räägib Kelk. Kuivõrd palju toovad lisa järgmised voorud ja kas eelmise aasta rekord ka ületatakse, on tema sõnul veel vara ennustada. Korraldusliku poole pealt ollakse osavõtjatearvu kasvuks aga valmis.

Traditsiooniliselt on huvi suurem pikema 89 km distantsi vastu, millele on ennast kirja pannud 2884 inimest. Lühemale 40 km rajale on hetkeseisuga registreerunud 1560 huvilist.

Eelmisel aastal oli võistluspäevaks oma nime üles andnud kokku 5092 inimest. See number jääb korraldajate sõnul alla vaid legendaarsele Norra rattamaratonile Birkebeinerrittet, mille registreeritud osalejate arv ületas tänavu lausa 17 500. Seega võib Tartu Rattamaratoni pidada maailmas suuruselt teiseks maastikul toimuvaks ratastel jõukatsumiseks.

SEB 13. Tartu Rattamaraton toimub 19. septembril stardiga Otepäält Tehvandi Spordikeskuse staadionilt ja finišiga Elva lähistel Tartumaa Tervisespordikeskuses. Päev enne põhivõistlust toimuvad tasuta lastesõidud Tartus, Tähtvere Spordipargis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles