McLaren: paanikaks ei ole põhjust, probleemid on pisiasjades

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 hooaja esimene testipäev Jerezis. Fernando Alonso (McLaren.)
Vormel-1 hooaja esimene testipäev Jerezis. Fernando Alonso (McLaren.) Foto: SCANPIX

Vormel-1 hooaja esimestel testidel seni hädas olnud McLareni võistkond ei tõtta veel paanikanuppu vajutama, sest autot on seni peamiselt kummitanud pisiprobleemid.

Jerezis toimuva testi kahel esimesel päeval said nii Jenson Button kui ka Fernando Alonso läbida vaid kuus ringi, mida oli konkurentidest oluliselt vähem.  Eile sõitis Alonso juba 32 ringi, kuid langes siis jälle tehniliste probleemide küüsi. Ka täna lagunes Buttoni autol kütusepump ja nii ei pääsenud britt viimaseks paariks tunniks enam rajale, piirdudes 35 ringiga.

McLareni kinnitusel on aga nende auto ehitatud moel, mis jätab komponentide ümber tagaosas väga vähe tühja ruumi. See tähendab, et Honda mootor peab töötama kõrgel temperatuuril ning see on põhjustanud pisikesi tagasilööke, vahendab MTV Sport.

Tiim testis Honda mootorit juba Abu Dhabis, kuid see ei lahendanud kõiki muresid. «Meil oli seal kaks-kolm suuremat probleemi ja neist oleme nüüd jagu saanud. Siin Jerezis on meid vaevanud väikesed ja tüütud hädad, mis pole meid rajale lasknud,» selgitas McLareni insener Matt Morris.

«Sellel testil oli kõige tähtsam saada kinnitust, et auto ja kõik süsteemid põhimõtteliselt toimivad. Selle kinnituse me ka saime – kui seda poleks tulnud, oleksime tõsiselt mures. Jah, meil on veel lahendamist vajavaid muresid ja peame Hondaga koos kõvasti vaeva nägema, kuid meil on ka kindel plaan, kuidas nende asjadega Melbourne’iks valmis saada. Kõige tähtsam on see, et ükski mootor pole lagunenud,» lisas Morris.

Enne Barcelonas toimuvat järgmist testi seega suuri muudatusi ei plaanita. «Mootor töötab oodatud temperatuuril ja jahutus toimib, nii et see töö on vilja kandnud. Loomulikult oleks tore ringaegade tabelis kõrgemal kohal olla, kuid samas pole me üritanudki tippkiirusel ringe läbida, seega pole ka muretsemiseks põhjust,» lausus Morris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles