Väärt võit kehva vormi kiuste

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti tennisenaiskond sai koduse Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni II grupi turniiri avamängus oodatust veidi raskema võidu Bosnia ja Hertsegoviina üle. Küsitava vormiga väljakule tulnud Anett Kontaveit (WTA 172.) ja Kaia Kanepi (WTA 48.) tõid üksikmängudes vajaliku 2:0 edu ning hilisõhtule jäänud paarismängul enam tähtsust ei olnud.

Eesti tennisetipud tunnistasid, et nende vorm on pehmelt öeldes kehv – Kontaveit tuli kodumaad esindama pärast peaaegu viis kuud kestnud mängupausi, Kanepi paranes aga mõne päeva eest viirushaigusest.

Esimesena astus eile väljakule Kontaveit, kes läks riikide teiste numbrite matšis vastamisi Anita Husariciga (WTA 680.). Eestlanna jaoks osutus mäng ootamatult keeruliseks ning avaseti kaotas ta kiire lõppmängu järel 6:7(6). Teises ja kolmandas setis pani Kontaveit kodupubliku rõõmuks oma paremuse maksma punktidega 6:4 ja 6:2.

«Tõesti ei osanud oodata, et vastane niivõrd tugev on,» tõdes tennisist. «Mäng kulges minu jaoks justkui üle mägede. Kohtumise alguses ei saanud ma ennast kuidagi käima ja liiga palju vigu tuli sisse.»

Kontaveit tunnistas, et viimase aja vähene mängupraktika avaldab tema hetkevormile tugevat mõju. «Üldine stabiilsus on hetkel väga kõikuv. Igas mänguelemendis tahaks ennast parandada. Loodan, et turniiri käigus läheb mu mäng kindlamaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles