Kodumeeskonnale edasipääsu «ära vilistanud» kohtunik sai ränga karistuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimuesindajad kaitsevad kohtunikku Rajindraparsad Seechurni (paremal helesinises särgis), keda ründavad Tuneesia mängijad.
Võimuesindajad kaitsevad kohtunikku Rajindraparsad Seechurni (paremal helesinises särgis), keda ründavad Tuneesia mängijad. Foto: SCANPIX

Mauritiuse jalgpallikohtunik Rajindraparsad Seechurn sai Aafrika Jalgpalliliidult (CAF) kuuekuulise vilistamiskeelu, kuna tema vilepartii Aafrika meistrivõistluste veerandfinaalis Ekvatoriaal-Guinea ja Tuneesia vahel ei kannatanud absoluutselt kriitikat.

Seechurn andis mängu normaalaja üleminutitel Ekvatoriaal-Guineale olematu vea eest penalti, millest Javier Balboa seisu 1:1 viigistas. Pärast mängu viidi kohtunik väljakult minema turvameeste vahel, kuna Tuneesia koondise mängija ja ametnikud üritasid talle õpetust anda. Tuneesia alaliitu karistati selle eest 50 000 dollari suuruse trahviga.

CAF märkis oma otsuses, et Seechurn ei suutnud mängus korda tagada ning mängijate käitumist kontrollida. Muuhulgas määras Seechurn Tuneesia mängijate vastu ligi neli korda rohkem vigu kui Ekvatoriaal-Guinea mängijatele ning vilistas kohtumise lõppenuks hoolimata sellest, et lisaaja üleminutitel puhkes rüselus, mille klaarimiseks kulus mitu minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles