Kelly Sildaru võistleb esmakordselt kodustel meistrivõistlustel pargisõidus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Open Slopestyle'i suusapargi ehitus.
Estonian Open Slopestyle'i suusapargi ehitus. Foto: www.snowboarding.ee

20.-22.veebruaril Kiviõlis toimuvale Estonian Open Slopestyle'i suurvõistlusele on end kirja pannud juba rohkem kui 77 sõitjat nii Eestist kui välismaalt. Nende seas on ka Kelly Sildaru.

Freestyle-suusa-ja lumelauapidu, mis kuulub esmakordselt ametlikult World Snowboard Touri kalendrisse, toob Ida-Virumaa nõlvadel Eesti lahtistele meistrivõistlustele osalema palju tegijaid kodumaiseid sõitjaid. Mõlemad võistlused toimuvad avatud formaadis, mis annab võrdsed osalemisvõimalused kõigile soovijatele.

Tõmbenumbriks saab muidugi olema pühapäeval võistlustulle astuv Kelly Sildaru, kes lisaks õrnema soo võistlusklassis osalemisele avaldas soovi osa võtta ka meeste kategooriast, mis võimaldab tal täismeestega mõõtu võtta. «Võistlushooaeg on läinud hästi, siiani huvitavalt ja kiirelt. Kiviõli võistlust ootan väga, sest kodumaa pinnal on alati tore suusatada. Seal saab kindlasti olema võimas park, kus oleks tore ennast teiste eestlastest osalejatega proovile panna ja võimaluse korral osaleksin tõesti mõlemas klassis,» arvas Sildaru.

Kokku on Estonian Open Slopestyle'il hetkeseisuga esindatud seitse riiki – Eesti, Läti, Leedu, Soome, Venemaa, Norra ja Itaalia. Nimekamatest välismaa sõitjatest väärivad eraldi mainimist Petter Grøn (NOR), Valterz Osnieks (LAT), Kristiina Nyman ja Roope Rautianen (FIN), Lorenzo Gennero (ITA) ja Romualdas Ruzgys (LIT). Lisaks Eesti parimate laudurite koorekiht eesotsas Mario Visnap, Joel Pärle ning Sulev Paaloga, juunioridest näiteks Marten Kikas ja Egert Piik. Freestyle-suusaga näitab juunioride klassi ka Kelly väikevend Henry, meestest Timo Jeeger ning Surfhouse'i tiimisõitja Kristian Eding.

Võistluse üks korraldajatest, Karel Kangro sõnas, et kuigi ilmaolud on pehmemapoolsed, pole see takistanud lumepargile korraliku põhja ladumist. «Talv on viimastel aastatel saabunud alles veebruari lõpus, seega oleme täitsa arvestanud, et enne võistluse toimumist tuleb meil kõik normaalsest kiiremini valmis ehitada. Loodame, et publik tuleb kõigile kaasa elama, uusi alasid oma silmaga uudistama ja kohalolekuga omasid toetama, kel tuleb rinda pista tõeliselt kõvade välismaiste sõitjatega.»

Lisaks tõi ta esile reede õhtul toimuva PiuPau Railjami omanäolisuse: «Võistlusformaat, mida ma ei tea, et oleks varem lumelauasõidus kasutatud – ehk parimate trikkide eest teenitakse koheselt reaalselt raha. Laupäeval jällegi näeme Eesti pargisõidu taset, mida pole varem saanud nautida. Pühapäeval on ajalooline hetk, sest Kelly Sildaru võistleb esmakordselt Eesti meistrivõistlustel pargisõidus! Suusatajatele meeldivat veelgi suurema hooga hullemaid trikke sooritada, sest mäest laskumine on siiski pisut mugavam kui lauduril. Seega trikitamine mäel on igati vaatemänguline ja tavakodanikule suisa peadpööritav elamus.»

Estonian Open Slopestyle on kõigile pealtvaatajatele tasuta ja kolme võistluspäeva jooksul jääb suusakeskus täielikult avatuks. Lisaks pargis peetavatele kvalifikatsioonidele ja võistlustele (vt. ajakava!) toimuvad väiksemad jäm-formaadis võistlused ning ekstreemsed ettevõtmised. Huvilistel on võimalik kaasa lüüa erinevates töötubades ning loengutes pluss vaadata Eesti lumelauafilme suurtelt ekraanidelt. Õhtuste live-bändidega järelpidude tarbeks tuleb Piletilevist lunastada pilet. Täpsema informatsiooni ja ajakavaga palume tutvuda www.snowboarding.ee

Starman Snowpark ehk lumepark, mis on sündinud koostöös Baltic Snowpark Agencyga, avatakse pidulikult juba sel laupäeval, 7. veebruaril. Pargi avajaks on Kelly Sildaru, kes ühtlasi allkirjastab samal päeval kell 12.00 Starmaniga nelja-aastase koostöölepingu 2018. aasta olümpiamängude ettevalmistustsükliks.

Estonian Open Slopestyle 2015 Teaser from Kivioli on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles