FIA uurib Massa valestarti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felipe Massa
Felipe Massa Foto: Reuters / Scanpix

Vormel-1 sarja kohtunikekogu uurib, kuidas Ferrari piloodil Felipe Massal õnnestus Belgia GP-l teha valestart ilma, et Spa ringrajal olnud kohtunikud või teised meeskonnad seda oleks märganud.

FIA pressiesindaja sõnul siiski mingeid karistusi brasiillasele tulemas ei ole ning tema neljanda koha punktid jäävad jõusse, vahendab sport.err.ee.

Videomaterjal, mis filmiti publikust ning riputati pärast võistluse lõppu internetti, näitab selgelt, et Massa auto esiosa on enne starti üle joone..

Kuna automaatne stardisüsteem ühtegi eksimust ei tuvastanud, kohtunikud samuti joone ületust ei märganud ning enne ametlike tulemuste avaldamist ei tulnud konkurentidelt ka ühtegi protesti, siis jäävad Spa ringrajal välja sõidetud tulemused jõusse.

Uurimine korraldati üksnes sel põhjusel, et tulevikus vältida taolisi olukordi ning leida, kes antud juhtumi eest vastutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles