Peep Pahv: Kalevi liiga suur suutäis

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv Foto: Andres Haabu

Kalev/Cramo korvpallimeeskonna juhtkond pani hooaja eel meeskonnale ülesandeks hammustada liiga suur suutäis. Kolmes liigas – Ühisliigas, Balti liigas ja Eesti meistrivõistlustel – osalemine eeldanuks meeskonna suuremat ja ühtlasemat koosseisu ning kokkulepet, et näiteks Eesti meistrivõistlustel jäädakse põhiturniirilt kõrvale. Paraku jäi Kalevi mängijate arv tavalise klubi tasemele ning tihti tuli pidada nädalas kolm või isegi neli kohtumist.

Emotsionaalselt on mõistetav, et tippsarjade hulka kuuluvas Ühisliigas mängivalt ja seal tänavu juba rekordiliselt võite kogunud meeskonnalt eeldatakse paar astet madalamates liigades edu. Kolmapäeva õhtul Kalevi jaoks krahhiga lõppenud Balti liiga näitas, et nii mustvalgelt ei ole võimalik asju eeldada ning tagasilöökidest pole pääsu. Eriti veel olukorras, kus kõik sõltubki ühest mängust.

Kalev on tänaseks pidanud erinevates sarjades kokku 45 mängu ning arvestades siia juurde sõitudele kuluvad päevad, on seda kõike liiga palju. Näiteks kodune suurkonkurent Tartu Rock on pidanud seni 26 kohtumist, viimaste aastate tugevuselt kolmas meeskond Rakvere Tarvas on aga käinud platsil 35 korda. Ühisliiga põhiturniiril on Kalevil pidada veel 13 mängu, Eesti meistriliigast lisandub kolm kohtumist. Kui lisada seni peetud heitlused, küündib mängude arv üle 60.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles