Video ja galerii: Ghana jõudis finaali, korraldajamaa fännid põhjustasid rahutusi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Aafrika meistrivõistlustel jõudis teisena finaali Ghana, alistades poolfinaalis kindlalt 3:0 korraldajamaa Ekvatoriaal-Guinea.

Ghana pani võidul aluse esimese poolaja lõpus, kui 41. minutil realiseeris penalti Jordan Ayew ning lisaminutitel lõi teise värava Mubarak Wakaso. Lõppseisu vormistas 75. minutil Jordan Ayew vend Andre Ayew. Mängu lõppu varjutas paraku Ekvatoriaal-Guinea poolehoidjate käitumine - Ghana fänne hakati erinevate esemetega loopima, mistõttu Ghana poolehoidjad olid sunnitud põgenema tribüünidelt väljakule.

Kohtunik peatas seetõttu mängu, ent lõpuks õnnestus viimased minutid siiski ära mängida. Ekvatoriaal-Guinea poolehoidjate taltsutamiseks võeti seejuures appi politseihelikopter, mis laskus madalale tribüünide kohale ja ajas fännid üksteisest lahku. Ekvatoriaal-Guinea fännid olid sobimatult käitunud juba poolajapausil, kui kõikvõimaliku prahiga loobiti riietusruumi siirduvaid Ghana mängijaid.

Pühapäevases finaalis kohtub Ghana Elevandiluurannikuga, kes oli teises poolfinaalis 3:1 üle Kongo Demokraatlikust Vabariigist.

Vaata kaadreid mängu lõpust SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles