MM-kulla võitnud Maze tegi ajalugu, Vonn jäeti medalita

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMi kiirlaskumise medalikolmik: vasakult Anna Fenninger (hõbe), Tina Maze (kuld) ja Lara Gut (pronks).
MMi kiirlaskumise medalikolmik: vasakult Anna Fenninger (hõbe), Tina Maze (kuld) ja Lara Gut (pronks). Foto: SCANPIX

USAs Beaver Creekis toimuvatel mäesuusatamise maailmameistrivõistlustel võitis naiste kiirlaskumise Tina Maze.

Kolmanda MM-tiitli võitnud sloveenlanna sai elu esimese kiirlaskumise MM-kulla vaid 0,02-sekundilise eduga austerlanna Anna Fenningeri ees. Pronksmedali võitis šveitslanna Lara Gut (+0,34 sekundit). Kodupubliku lemmik Lindsey Vonn kaotas võitjale enam kui sekundiga ja pidi leppima alles viienda kohaga.

31-aastane Maze on vanim naine, kes suutnud mäesuusatamises maailmameistriks tulla. Teisipäeval supersuurslaalomis hõbemedali võitnud sloveenlanna säilitas ka lootuse kerkida esimeseks naiseks, kes võidab ühelt MMilt viis medalit. «Teadsin enne siia tulekut, et mul on see võimalus, aga võistlusi tuleb võtta päev korraga. Jah, ma olen üks vanemaid, aga ma ei tunne end üldse vanana. Tunnen hoopis, et pakatan energiast. Minu suur trump on see, et mul pole olnud suuri vigastusi,» sõnas Maze pärast kullavõitu NBC vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles