Roolijoodik Petter Northug pääses vangiminekust, kuid mitte jalavõrust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: SCANPIX

Mullu purjuspäi autorooli istunud, teepiiretesse kihutanud ja sündmuskohalt jalga lasknud ning hiljem politseile vassinud Norra suusatäht Petter Northug saab hooaja lõpuni rahulikult võistlustel käia ning peab asuma karistust kandma alles pärast võistlusperioodi lõppu.

Northugi mänedžer Are Sørum Langås sõnas väljaandele Verdens Gang, et tegemist on täiesti tavapärase protseduuriga ning norralane ei saa kuulsuse tõttu erikohtlemise osaliseks. «Igaüks võib karistuse edasilükkamist ja jalavõru paigaldamist taotleda,» sõnas ta. Northugi liikumine on jalavõru kandmise ajal piiratud ning kriminaalhooldaja võib tema elupaika kontrolli mõttes igal ajal etteteatamata külastada.

Northug sõitis mullu 4. mai öösel sponsoritelt saadud Audiga kodu lähedal Trondheimis teepiiretesse ja põgenes sündmuskohalt, jättes avariis vigastada saanud sõbra autosse. Sõiduki omanik tehti kiirelt kindlaks ja politsei tabas Northugi kodust. Esimesel ülekuulamisel väitis suusataja seejuures, et roolis oli hoopis tema sõber. Oktoobris määrati Northugile karistuseks 50 päeva vangistust ning 185 000 Norra krooni ehk 21 500 euro suurune rahatrahv. Samuti jäi ta elu lõpuni juhtimisõigusest ilma, ehkki tavaliselt karistatakse purjutajaid vaid viieaastase juhtimiskeeluga. Northug loobus otsuse edasikaebamisest, kuid palus, et reaalne arest asendataks jalavõru kandmisega.

Varem on norralane võimaliku vangistuse üle nalja visanud, lõõpides, et tellis Faluni MMi ajaks endale kongi juba suure televiisori.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles