Galerii: raskest seisust välja tulnud Kontaveit viis Eesti juhtima

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas peetava tennise naiskondliku Federation Cupi Euro-Aafrika II grupi turniiri tänases poolfinaalis on Eesti vastaseks Sloveenia. Matši võitja pääseb järgmiseks aastaks aste kõrgemale. Avamängus jäi Anett Kontaveit küll raskesse seisu, kuid tuli sellest suurepäraselt välja ja alistas 5:7, 6:3, 6:3 Andreja Klepaci. Teises üksikmängus tulevad väljakule esireketid Kaia Kanepi (WTA 48.) ja Tadeja Majeric (WTA 234.) - ehkki edetabelikoha poolest on Sloveenia parim mängija maailma edetabelis 76. kohal olev Polona Hercog, ei luba vigastus tal üksikmängus osaleda.

Mängu käik:

28-aastane Klepac on küll maailma edetabelis praegu üheksandas sajas, kuid 2008. aastal jõudis ta maailma esisaja hulka. Viimastel aastatel on Klepac keskendunud rohkem paarismängule.

Avasetis tegi Kontaveit tasavägise mängu järel 5:6 seisult oma servigeimis kolm topeltviga ja kaotas seti 5:7. Teises setis jäi Kontaveit samuti 0:3 kaotusseisu ja seisul 1:3 oli Klepacil Kontaveidi servil koguni kolm murdepalli, kuid eestlanna suutis võita viis punkti järjest ja viigistada seisu 3:3. Seejärel murdis Kontaveit ka nulliga Klepaci servi ning asus teist setti 4:3 juhtima. Järgminegi geim kuulus Kontaveidile ning seejärel murdis eestlanna uuesti Klepaci servi, võites teise seti 6:3. Seti viimasest 18st punktist võitis Kontaveit 17!

Kohtumise võitja selgitab seega kolmas, otsustav sett. Kontaveit hoidis alustuseks kergete raskustega oma servi, kuid murdis siis kohe Klepaci servi ja asus setti 2:0 juhtima. 3:0 seisult võitis ka Klepac tänu headele servidele üle pika aja geimi, kuid järgmises geimis tuli Kontaveit oma servil taas välja 15:40 seisust ning asus geimidega juba 4:1 juhtima. Seejärel hoidsid mõlemad oma servi ning seisul 5:2 oli Kontaveidil vastase servil ka matšpall. Selle suutis Klepac päästa, kuid oma servigeimis Kontaveit enam ei eksinud, võitis seti 6:3 ja ühtlasi kogu matši.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles