Video: Himki võitis tänu lõpusekundite kolmesele põnevusmängus CSKAd

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyrese Rice.
Tyrese Rice. Foto: SCANPIX

Korvpalli Ühisliigas sai teise järjestikuse kaotuse Moskva CSKA, jäädes võõrsil 104:107 alla Moskva oblasti Himkile. Võidukorviks osutunud kaugviske tabas sekund enne lõppu Tyrese Rice.

Eelmises voorus olid mõlemad klubid kaotanud, kui CSKA jäi 76:78 alla Krasnodari Lokomotiv-Kubanile ja Himki pidi tunnistama Saraatovi Avtodori 101:76 paremust. CSKA jäi lisaks neljapäeval Euroliigas alla ka Pireuse Olympiakosele. Kodumeeskonna poolel ei saanud mängu kaasa teha Marko Popovic, CSKAl puudusid Viktor Hrjapa ja Aaron Jackson.

Poolaja kuue punktiga võitnud CSKA leidis end 1.21 enne mängu lõppu seitsmepunktilisest kaotusseisust, ent täna Himki mängijate ebakindlusele vabavisetel ning Vitali Fridzoni ja Miloš Teodosici kaugvisetele jõuti kahe punkti kaugusele. Seejärel kaotas Rice palli, ent Himki mängijad ei lasknud Teodosicil kaugviset proovida, tehes serblasele enne vea. Teodosic tabas mõlemad vabavisked ja tõi tabloole viigi, kuid Himki viimasel rünnakul võttis otsustava viske enda peale Rice ja tabas. Alles jäänud sekundiga CSKA enam korvini jõuda ei suutnud.

Himki poolel särasid 22 punkti ja seitsme sööduga soomlane Petteri Koponen, 22 punkti jäi ka Paul Davise arvele. Mängu kangelane Rice viskas 18 punkti ja andis seitse korvisöötu, Tyler Honeycutt lisas 16 punkti ja võttis seitse lauapalli. CSKA parimana viskas Teodosic 31 punkti ja võttis 9 lauapalli, Nando de Colo arvele jäi 23 ja Fridzonile 18 punkti.

Himki tõusis ühtlasi ka võiduprotsendi põhjal Ühisliiga tabeliliidriks, neil on nüüd kirjas 15 võitu ja kaks kaotust. CSKAl on tabelis 16 võitu ja kolm kaotust. Eesti meisterklubi Kalev/Cramo hoiab 6 võidu ja 11 kaotusega 16 meeskonna konkurentsis 12. kohta, järgmises mängus kohtutakse kolmapäeval võõrsil otsese konkurendi Samaara Krasnõje Krõljaga, kes on tabelis 10. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles