Järjekordne hokiime: Soome noored võitsid Rootsit 0:5 kaotusseisust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome hokifännid
Soome hokifännid Foto: SCANPIX

Soome jäähokikoondise kaotus Rootsile 2003. aasta kodusel MMil, kui veerandfinaali juhiti 5:1, ent kaotati lõpuks 5:6, kuulub kahtlemata põhjanaabrite spordiajaloo kõige mustemate peatükkide hulka. Kauaoodatud revanš saadi lõpuks 2011. aastal, kui MM-finaalis pandi rootslased paika seisuga 6:1.

Nüüd said rootslaste omast veel märkimisväärsema saavutusega hakkama noored Soome hokimehed, kes tulid Riihimäel peetud Soome-Rootsi maavõistluses mängu viimase 15 minuti ja 5 sekundiga välja 0:5 kaotusseisust ja võitsid kohtumise 6:5. Rootsi võitis avakolmandiku Isac Lundeströmi kahest ja Fabian Zetterlundi ühest väravast 3:0. Teisel kolmandikul lisas Richard Hugg veel ühe värava ja kui mängitud oli 44.55, tegi Timonthy Liljegren seisuks juba 5:0.

Siis algas aga soomlaste show - Linus Nyman viskas kiirelt ühe värava tagasi ning 47 sekundit enne normaalaja lõppu lõpetas sama mehe tabamus soomlaste lõpuspurdi, tehes seisuks 6:5. Soome viskas seega 13 minuti ja 34 sekundiga kuus väravat. Nymani arvele jäi kolm tabamust, kaks korda oli täpne Joni Ikonen ja korra Joel Kerkkänen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles