Vormel-1 karussell vaatab üha enam Lähis-Ida suunas

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nasser bin Khalifa al-Attiyah (keskel valges) eestvedamisel võib Katar saada ka vormel-1 etapi korraldusõiguse
Nasser bin Khalifa al-Attiyah (keskel valges) eestvedamisel võib Katar saada ka vormel-1 etapi korraldusõiguse Foto: SCANPIX

Katari kuninglik pere on viimastel aastatel jõuliselt tööd teinud, et võimalikult palju suuri spordivõistlusi väikesesse Lähis-Ida riiki tuua. Nüüd ollakse lähedal järjekordsele triumfile, kuna juba 2016. aastal võib Kataris toimuda vormel-1 etapp.

Tegemist oleks juba kolmanda samas regioonis toimuva GPga, kuna praegu on kalendris Bahreini ja Abu Dhabi etapid. Katari GP puhul pole veel teada, kas see saab toimuma Doha tänavatel või ehitusjärgus oleva Lusaili linna MotoGP rajal.

«Kirjutame peagi alla lepingule, mis lubab meil korraldada vormel-1 etapi,» ütles kohaliku autospordi juhtfiguur Nasser bin Khalifa al-Attiyah. «Oleme läbinud kõik etapid ning asi jääb kõigest üksikute detailide taha.»

Kataris on lähiaastatel toimumas hulgaliselt spordi tiitlivõistlusi, millest suurimad on 2019. aasta kergejõustiku ja 2022. aasta jalgpalli MMid. Lisaks loodetakse endale saada ka suveolümpia korraldusõigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles