Tartu Maratoni lasteüritused võivad toimuda lühendatud distantsidel

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maratoni lasteüritus.
Tartu maratoni lasteüritus. Foto: Kaimo Puniste

43. Tartu Maratoni lasteüritused toimuvad laupäeval, 14. veebruaril Tartu Tähtvere Spordipargis. Hetkel on spordipargis suusaolud head, kuid kõrvalasuva Dendropargi kasutamine MINImaraton distantside tarbeks selgub nädala keskel.

«Spordipargi suusarajad on praegu heas korras, kuid lisalund veetakse juurde ning tehakse tööd radade parendamiseks,» sõnas Kunnar Karu, 43. Tartu Maratoni projektijuht. «Dendropargis on olud kehvemad ning kui nädala jooksul sulailm ei hävita sealasuvaid radu, kulgevad MINImaratoni distantsid kindlasti ka sinna, kuid seda otsustame vastavalt ilmale selle nädala kolmapäeval-neljapäeval.»

Esilalgsete plaanide kohaselt võivad TILLUsõidud toimuda 300 m, 500 m ning 1 km pikkustel distantsidel, MINImaraton 1,5km pikkusel rajal.

«Vaatamata sellele, et looduslikku lund ning lumetegemise päevi on olnud vähe, on SA Tähtvere Puhkepark teinud väga head tööd, et lasteüritused saaksid toimuda,» lisas Karu. «Sõita saavad kõik lapsed ning kindlasti tuleb meeldejääv suusapäev!»

Registreerimine lasteüritustele Klubi Tartu Maratoni veebilehel on avatud alates tänasest kuni neljapäevani, 12. veebruarini 17.00-ni. Reedel on võimalik registreeruda 43. Tartu Maratoni võistluskeskuses Tartu Lõunakeskuses ning laupäeval enne starti ürituse toimumiskohas.

2015. aastast kannab Klubi Tartu Maratoni lasteürituste sari Tartu Maratoni Mini Kuubiku nime, Tartu Maratoni Kuubiku, endise Tartu Nelikürituse, eeskujul. Sarja arvestusse kuuluvad vabalt valitud neli spordiüritust võimalikust kuuest. Tartu Maratoni lasteüritused avavad sarja, kuhu kuuluvad veel ka 33. Tartu Jooksumaratoni, 34. Tartu Rattaralli, 9. Tartu Rulluisumaratoni, 18. Tartu Rattamaratoni ja 4. Tartu Linnamaratoni lasteüritused.

Kõik Klubi Tartu Maratoni korraldatavad lasteüritused on lastele osalemiseks tasuta. Tegemist ei ole võistlusega, võitjaid ei selgitata. Kõik lõpetanud saavad medali, diplomi ning väikese auhinnakoti.

43. Tartu Maraton leiab aset sel pühapäeval, 15. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles