Võidukas Tina Maze jätkab rekordijahti, katkestanud Vonn puhkes nutma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tina Maze.
Tina Maze. Foto: SCANPIX

USAs Beaver Creekis toimuvatel mäesuusatamise maailmameistrivõistlustel võitis naiste Alpi kahevõistluse sloveenlanna Tina Maze.

Kiirlaskumise järel esikohta hoidnud Maze sai slaalomis kirja viienda aja, kuid sellest piisas, et edestada 0,22 sekundiga austerlannat Nicole Hospi. Ka pronksmedal läks Austriasse, selle võitis Mazele 0,35 sekundiga kaotanud ning slaalomis parimat aega näidanud Michaela Kirchgasser. Esikuuikusse mahtus veel kaks austerlannat, sest medalikolmikule järgnesid Anna Fenninger, šveitslanna Lara Gut ja Kathrin Zettel.

Maze on käimasoleval MMil nüüd võitnud kolm medalit, millest kaks on kuldsed. 31-aastasel sloveenlannal on jätkuvalt võimalus jõuda esimese naisena poodiumile kõigil viiel MMil kava oleval alal. Selleks peab ta kolme hulka jõudma ka neljapäeval peetavas suurslaalomis ehk alal, milles ta krooniti Sotšis olümpiavõitjaks, ning laupäeval peetavas slaalomis. Meesmäesuusatajatest on sama saavutusega varem hakkama saanud vaid Lasse Kjus 1999. aastal.

Ehkki austerlannad jäid seekord kullata, on MM olnud Austria jaoks erakordselt edukas. Poodiumilt on välja jäädud vaid ühel alal ning kokku on võidetud juba kolm kulda, kaks hõbedat ja üks pronks.

Kodupubliku lemmik, ränga põlvevigastuse järel võistlusrajale naasnud Lindsey Vonn oli kiirlaskumise järel seitsmendal kohal, ent eksis slaalomiraja alguses, sõitis väravast mööda ja lõpetas sõidu rahvale naeratades, kuid puhkes pealtvaatajate vaateväljast eemale pääsedes nutma. «Ootused olid kõrged ja andsin endast parima, et neid täita. Ma tõesti püüdsin. Aga ei tulnud välja. See on mulle endale, mu perekonnale ja fännidele suur pettumus,» sõnas Vonn, kes on seni MMilt võitnud vaid ühe pronksmedali. 

Naiste alpi kahevõistlus:

1. Tina Maze (Sloveenia) 2.33,37

2. Nicole Hosp (Austria) +0,22

3. Michaela Kirchgasser (Austria) +0,35

4. Anna Fenninger (Austria) +0,89

5. Lara Gut (Šveits) +0,94

6. Kathrin Zettel (Austria) +1,64

7. Ilka Stuhec (Sloveenia) +2,43

8. Francesca Marsaglia (Itaalia) +2,59

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles