Uued andmed vormel-1 testilt ennustavad Mercedese konkurentidele halba

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedes
Mercedes Foto: SCANPIX

Kuigi vormel-1 hooaja eelsel esimesel testil Jerezi ringrajal said parimad ajad kirja Ferrari sõitjad, näitab andmete analüüs, et Mercedese jõuallikad on konkurentidest endiselt üle.

Väljaanne Autosport sai enda valdusesse eelmisel nädalal peetud testil mõõdetud tippkiirused, mis näitavad, et Mercedese ülekaal on jätkuvalt märkimisväärne. Jerezis mõõdeti autode tippkiirust tagasirge lõpus enne nõelasilmakurvi ning saadud andmed näitavad, et kolme kiiremat autot viis edasi Mercedese jõuallikas. Nii Felipe Massa Williamsil kui ka Nico Rosberg Mercedesel said testi teisel-kolmandal päeval kirja 307,6 km/h, neile järgnes 306,8 km/h-ga Pastor Maldonado Lotusel.

Kõige lähemale jõudsid Mercedestele Max Verstappen Renault’ mootoriga Toro Rossol ja Marcus Ericsson Ferrari jõuallikaga Sauberil. Mõlemad said kirja 303,3 km/h. Kimi Räikkönen oli ainus märkimisväärset kiirust näidanud Ferrari sõitja, kuna Sebastian Vetteli kiirusnäit ei jõudnud ajavõtuanduri probleemide tõttu arvutiteni. Räikkönen sõitis küll välja viimase testipäeva parima aja, kuid tema tippkiirus jäi Mercedestele ligi seitsme tunnikilomeetriga alla.

Ehkki tippkiiruse näit ei anna mõistagi ühegi jõuallika võimsuse kohta lõplikku kinnitust, sest autod on rajal erinevate aerodünaamiliste seadistuste, kütusekoguste ja muude seadetega, viitab see Autosporti hinnangul siiski asjaolule, et Renault ja Ferrari peavad Mercedeste kinnipüüdmiseks veel tööd tegema.

Tippkiiruse näit võistkondade kaupa (Jerezi vormel-1 test, 1.-4. veebruar):

1. Felipe Massa (Williams-Mercedes) 307.6 km/h

2. Nico Rosberg (Mercedes) 307.6 km/h

3. Pastor Maldonado (Lotus-Mercedes) 306.8 km/h

4. Max Verstappen (Toro Rosso-Renault) 303.3 km/h

5. Marcus Ericsson (Sauber-Ferrari) 303.3 km/h

6. Kimi Räikkönen (Ferrari) 300.8 km/h

7. Daniil Kvjat (Red Bull-Renault) 294.2 km/h

8. Jenson Button (McLaren-Honda) 277.6 km/h

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles