Sport puhtamaks: ennetustegevust laiendav Eesti Antidoping kaasab noori saadikuid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopingukontroll.
Dopingukontroll. Foto: SCANPIX

Eesti Antidoping kutsub noori maineka Euroopa projekti prePLAY raames osalema dopinguteemalises ennetustöös.

Kaheaastase projekti prePLAY raames koolitatakse antidopingu saadikuteks noori, kes on karjääri lõpetanud või pooleli jätnud. Endised sportlased hakkavad koolides läbi viima antidopingu teemalisi loenguid, samuti räägivad nad puhta spordi võimalikkusest.

Saadikutel on võimalik osaleda rahvusvaheliselt tunnustatud ainulaadses koolitusprogrammis, mis käsitleb puhast sporti, dopingu ohtusid, õigete valikute tegemist ja muud ennetustööks olulist.

«Meil on olnud hea rahvusvaheline koostöö erinevate partneritega. Kui seni oleme suhelnud pigem jooksvates küsimustes ja dopingutestimiste teemadel, siis nüüd on käivitumas mastaapne ja pikaajaline koostööprojekt just hariduse alal,» selgitab Eesti Antidopingu juhataja Kristel Berendsen. «Koostöö annab hea võimaluse kogemusi jagada ja haridustööks teistelt riikidelt uusi ideid saada.»

Projektis osalejad organisatsioonid saavad ennetustööde elluviimiseks ka rahalist toetust – iga osalev riik võib arvestada kahe aasta jooksul suurusjärgus summaga 16 000 eurot. Projekti rahastab Euroopa Liidu toetusprogramm Erasmus+ spordi alaosa, mis on suunatud dopinguvõitluse, sporditulemustega manipuleerimise ja vägivalla ning ebavõrdse kohtlemise ennetusele spordis.

2014. aasta rahvusvaheliste koostööprojektide konkursile esitati 305 taotlust, millest rahastati 38, sealhulgas ka prePLAY-d.

Eesti Antidoping on riiklik dopinguvastane organisatsioon, mis edendab tervislikku ja ausat sporti, viies läbi kvaliteetset dopingukontrolli, erinevatele sihtgruppidele mõeldud antidopingualast haridustööd ja annab oma panuse riiklikku ja rahvusvahelisse antidopingu alasesse koostöösse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles