Eesti kurv Liepaja rallil jõudis Eurospordi kaudu kümnete miljonite inimesteni

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kurv Liepaja rallil.
Eesti kurv Liepaja rallil. Foto: FIA ERC

Nädalavahetusel Lätis sõidetud FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste etapil, Rally Liepajal olid eestlased suurelt pildis. Eesti sõitjad näitasid head kiirust ja saavutasid häid kohti. 

Lisaks sõitjatele püüdsid tähelepanu ka Eesti pealtvaatajad, kes kogunesid laupäeva hommikul ralli teisel katsel olnud Eesti kurvi ja moodustasid seal FIA ERC sarja inimlogo, mille helikopterist filmitud kaadrid jõudsid läbi Eurospordi kümnete miljonite televaatajateni üle maailma.

Eesti kurv loodi samuti FIA ERC sarja etapi, 17.-19. juulil Tartus, Elvas, Otepääl ja Lõuna-Eestis sõidetava auto24 Rally Estonia ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse koostöös. Eesmärke oli mitmeid, tutvustada Eestis, kutsuda Läti ja ka teiste riikide pealtvaatajaid Eestisse ja auto24 Rally Estoniale ning pakkuda Rally Liepaja pealtvaatajatele lisaväärtust hea pealtvaatamiskoha läbi.

Kohapeal jagati rahvale hernesuppi, musta leiba, glögi ja kuuma teed ning Eesti maiustusi. Katset läbiti kahel korral ja publikut rõõmustati live tulemustega suurel LED-ekraanil ning kohapeal mängiva ralliraadioga. Täidetud sai ka suurim eesmärk, Eesti fännide osalusega FIA ERC sarja inimlogo, mida filmiti Eurospordi kopteri pealt ja see pilt jõudis läbi Eurospordi kokkuvõtte kümnete miljonite televaatajateni üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles