Zenjov Venemaa ajakirjanikule: ma pole Eestis kogenud mingit vaenulikkust

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Zenjov Eesti koondise särgis.
Sergei Zenjov Eesti koondise särgis. Foto: Raigo Pajula

Moskva Torpedo jalgpalliklubi kodulehel ilmus pikem intervjuu Eesti koondise ründaja Sergei Zenjoviga. Juttu tuli ka venelaste olukorrast Eestis ning Zenjov sõnas, et tema pole mitte kunagi tundnud enda suhtes mingit vaenulikkust.

Ajakirjanik uuris Zenjovilt, kas ta soovib ümber lükata müüdi, et nõukogude aja tõttu ei sallita Eestis venelasi. «Eestis ei armastata üldse mitte kedagi,» ütles Zenjov esimese hooga, kuid lisas kiiresti: «Tegin nalja. Mina pole mitte kunagi kogenud mingit vaenulikkust. On olnud aegu, kui Eesti koondise algkoosseisus mängib kaheksa vene nimega mängijat, kuid ka siis pole ma mingit eraldatust tundnud.»

Ta jätkas: «Loomulikult on inimesi, kes küsivad, miks venelased Eesti eest mängivad, kuid enamuse jaoks pole see mingi probleem. Mulle pole kunagi öeldud, et sina oled venelane, mida sa meie riigis teed. Kui sa veel eesti keelt ka räägid, siis on kõik väga normaalne.»

25-aastane Zenjov on Eesti koondise eest pidanud 40 mängu ning löönud seitse väravat. Enne Moskva Torpedosse siirdumist esindas ta ka Pärnu Vapruse, TVMK, Lvivi Karpatõ ja Blackpooli meeskonda.

Täispikka venekeelset intervjuud saab lugeda SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles