Emad jalgpalliplatsile toonud Rakvere Tarva treener: tähtis on mängu nautida

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Rakvere JK Tarva treener Carina Viktoria Adolfsson tõi hiljuti emad vutiplatsile ning leiab, et naistejalgpallis ei ole vanus oluline. Adolfsson rääkis portaalile jalgpall.ee antud intervjuus, et tähtis on mängu eeskätt nautida.

Kuidas tuli mõte emad jalgpalli mängima panna?

Tegelikult on see päris vana mõte. Nägin Inglismaal tehtud dokumentaalfilmi, kus mehi aidati erinevatest probleemidest üle jalgpallitreeningutega. Siis sain teada, et Eestiski on juba emad mängima toodud ja soovisin ka oma idee ellu viia. Klubijuht toetas mind ja tegime ära.

Millised olid hirmud esimese treeningu ees?

Kartsin, et nad ei tule, kuid ikkagi lootsin ja mõtlesin, et kaheksa oleks juba väga hea. Eestis ei vaadata ju sellele, kui naised mängivad jalgpalli, eriti hästi. Aga treeningule tuli pea kakskümmend naist.

Kui palju täna trennis rahvast käib ja kui tihti treenitakse?

Suvel oli meil ühes trennis koguni 29 naist. Tahtsime teha ka rekordi ja ületada 30, aga see pole veel õnnestunud. Praegu harjutame kolm korda nädalas ja väljak on rahvast täis.

Kas naiskond on aastaga ka mänguliselt arenenud?

Väga palju. Ma ei saa mängida vaid lõbu pärast ja asja peab suhtuma alati tõsiselt. Trennis kuulatakse, mida ma räägin. Nad saavad aru, et väljakul on vaja teha koostööd, söödud käivad ja nad on tublid. Kui võhma ei ole nii palju kui noortel tüdrukutel, siis tuleb mängida peaga.

Kui vanalt on sobiv treeningutega alustada?

Vanus ei ole üldse tähtis. Meil on kõige vanem naine 51-aastane, aga ta on meil üks tublimaid. Oleme aru saanud, et koondisesse me enam ei saa ja seepärast mängime peamiselt ikkagi oma lõbuks.

Millised on peamised erinevused emade ja laste mängus?

Naised kuulevad rohkem sõna ja püüavad tegutseda kollektiivselt. Noored on emotsionaalsemad ja püüavad asju lahendada individuaalselt.

Mida arvavad emade jalgpallimängust lapsed ja isad?

See, et emad käivad jalgpalli mängimas, on kogu Rakveres jututeemaks. Mida isad asjast arvavad, ma ei tea, pole nendega sel teemal rääkinud. Aga tüdrukutele on see küll innustav ja annab kindlasti lisamotivatsiooni, sest nad soovivad olla emadest paremad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles