Schumacheriga juhtunud karm õnnetus ei ole uljaspäid taltsutanud

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher mäesuusanõlval.
Michael Schumacher mäesuusanõlval. Foto: SCANPIX

2013. aasta lõpus Meribeli mäesuusakeskuses raskelt kukkunud vormelilegend Michael Schumacheri juhtumi järel loodeti, et edaspidi hakkavad inimesed suusamägedel rohkem kiivreid kandma, kuid seda efekti pole olnud.

Kuigi Schumacher sai raskeid vigastusi vaatamata kiivri kandmisele, siis paljud riskivad oma eluga veelgi rohkem, kui nad lähevad mäesuusanõlvale üldse kiivrita, kirjutab The Telegraph.

Telegraphi poolt läbi viidud uuringust selgus, et umbes 30 protsenti brittidest ei kanna mäesuusanõlval üldse kiivrit. Kui vahetult pärast Schumacheri õnnetust tõusis kiivrite müük mühinal, siis praeguseks on inimesed selle õnnetuse juba unustanud ja samamoodi unustatakse ka kiiver.

Nii leidsid britid uuringu käigus, et kõige parem viis kiivrite kandmise kinnistamiseks on vajalik kuulsate inimeste abi, kes näitaksid teistele positiivset eeskuju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles