Võistluskeelu alt vabanev läbi aegade edukaim olümpiasportlane asub taas starti

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps Londoni OMilt võidetud kuldmedalit demonstreerimas.
Michael Phelps Londoni OMilt võidetud kuldmedalit demonstreerimas. Foto: SCANPIX

Läbi aegade kõige edukam olümpiasportlane Michael Phelps (Phelps on võitnud ujumises 22 olümpiamedalit, millest 18 on kuldsed) kavatseb pärast võistluskeelu lõppemist taas basseini hüpata.

Londoni olümpiamängude järel tippspordist taandunud Phelps tuli ujumisradadele tagasi mullu, kuid septembris jäi mees purjus peaga autoroolis vahele ning USA Ujumisliit määras talle poole aasta pikkuse võistluskeelu, kirjutab The Baltimore Sun.

Phelpsi treeneri Bob Bowmani sõnul kavatseb sportlane võistlusradadele naasta aprillis Mesas toimuvatel võistlustel. Samal võistlusel tegi ta mullu oma avastardi pärast tippsporti naasmist.

Viimati osales Phelps võistlustel mullu augustis, kui ta võitis Austraalias Pan-Ameerika meistrivõistlustel kolm kuldmedalit. Tänavu tpimuvatel ujumise maailmameistrivõistlustel Phelps osaleda ei saa, kuna purjus peaga autorooli istumise eest määras USA Ujumisliit talle veel ka sellise karistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles