Reeglimuudatused meelitavad vormel-1 sarja tipptegijat tagasi mängu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adrian Newey (vasakul) ja Sebastian Vettel.
Adrian Newey (vasakul) ja Sebastian Vettel. Foto: SCANPIX

Red Bulli vormel-1 võistkonna juht Christian Horner avaldas lootust, et kava viia alates 2017. aastast sarjas sisse uued reeglid toob tagasi võistkonda nimeka inseneri Adrian Newey.

Newey teatas mullu, et ei kavatse enam vormel-1 sarjas täiskohaga tööd teha, tuues põhjuseks rahulolematuse reeglitega, mis seavad auto ehitamisele aina rohkem piiranguid. Nüüd on tiimid aga jõudnud üksmeelele, et publikuhuvi säilitamiseks võiks autode võimsuse taas kasvatada üle 1000 hobujõu ning teha muidki atraktiivsust tõstvaid muudatusi.

«Kas muutused meelitaksid ta tagasi? Kes teab?» sõnas Horner väljaandele Autosport. «Kindlasti on näha, et tema teotahe ei ole langenud. Kui reeglid lõdvenevad, võib tal jälle isu tekkida. Tõsi, ta on elus ja karjääris jõudnud punkti, kus inimesed otsivad ikka uusi teid. Aga südames on ta endiselt võidusõitja, suhtub vormel-1 sarja väga kirglikult ja on ikka väga võitlushimuline,» lisas Red Bulli tiimiboss.

Eeskätt aerodünaamikaguruna tuntud Newey viibis Jerezis peetud esimesel hooajaeelsel testil, märkides seal taas, et jõuallikate osakaal on kerkinud autode puhul liialt suureks. «Vormel-1 peaks olema segu heast sõitjast, heast šassiist ja heast mootorist. Praegused reeglid soosivad liialt mootorit, samas kui šassii ehitusele on seatud väga kitsendavad piirangud. Nii et kui üks mootorivalmistaja saavutab edu, on konkurentidel väga raske seda ülejäänud auto arendamisega tasa teha,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles