Serviti eurosarjas: pikad ukrainlased ja sõja tõttu muutunud mängupaik

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Sillaste (palliga) Põlva Serviti eelmises koduses euromängus, kus põlvakad alistasid itaallaste Carpi.
Henri Sillaste (palliga) Põlva Serviti eelmises koduses euromängus, kus põlvakad alistasid itaallaste Carpi. Foto: Kristjan Teedema

Põlva Serviti käsipallimeeskond alustab laupäeval heitlust pääsu eest Challenge Cupil kaheksa parema sekka. Eestlased jõudsid eurosarjas kaheksandikfinaali, kui eelmise aastanumbri sees alistati itaallaste Carpi Terraquilia Handball. Nüüd ootab Servitit ees ukrainlaste Zaporožje ZTR. Avamäng on laupäeval kavas Põlvas, korduskohtumiseks pidi Ida-Ukraina meeskond Zaporožje leidma endale aga uue koduväljaku.

Mängu seisukohast on Serviti peatreeneril Kalmer Mustingul enne matši põhjust olla lootusrikas. «Meeste tervise koha pealt on seis parem kui eelmise ringi ajal novembri lõpus. Toona olid (Ardo) Puna ja (Hendrik) Varul just vigastustest taastunud. Seekord jääb mängust eemale vaid Tõnu Jõks, ta on olnud meil hea vahetusest sekkuja. Oktoobris ja novembris olid meil veel meeskonnas mõned liitujad, nüüdseks on koostöö paranenud,» oli Musting rahul.

Vastasega on Serviti hästi kursis ning oma abi on selles andnud ka tiimi ukrainlasest leegionär Andri Ternovõi, kes on pärit just Zaporožjest. «Ta on isegi samas klubis mänginud. Oleme nende tegemistega hästi kursis, oleme vaadanud mitmeid nende mänge. Vastas on meil tüüpiline slaavi meeskond, kes rõhub pikkusele ja jõule. Mõned mehed on neil isegi kuni 205 cm ehk pikemadki, kui tavapäraselt käsipalliplatsil näha saab,» kirjeldas Serviti peatreener. «Kuna sel nädalal pole meil olnud ka Eesti liiga mänge, siis oleme saanud eelseisvaks matšiks hästi keskenduda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles