Skandaal Soomes: alaealine suusahüppaja ei pääsenud purjutamise tõttu lennukile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusahüpped.
Suusahüpped. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalavahetusel Almatõs lõppenud juunioride suusaalade maailmameistrivõistlused on toonud Soomes kaasa skandaali, kui selgus, et ühte noort suusahüppajat ei lubatud Almatõst lahkuvale lennukile. Põhjus oli väidetavalt lihtne – alaealine mägikotkas oli selleks lihtsalt liiga purjus.

Iltalehti sõnul veetis kogu Soome hüppekoondis laupäevaõhtu meeldivalt ning järgmisel hommikul lennukile minnes juhtuski piinlik lugu. «Ma ei kommenteeri seda teemat avalikult sõnagagi,» teatas koondis peatreener Jukka Ylipulli ajalehe järelpärimise peale.

Kari Ylianttila Soome suusaliidust lisas, et kommentaare võib jagada ainult alaliidu tegevjuht Mika Kulmala, kes aga saabus alles täna õhtul tagasi USAs toimuvatelt mäesuusatamise maailmameistrivõistlustelt. «Jah, ühe sportlasega juhtus tõesti kirjeldatud lugu,» tunnistas Kulmala. «Ta ei pääsenud lennule, aga tuli tagasi järgmisel päeval koos murdmaasuusatajatega. Tõsi, minu teada ei olnud asi selles, et ta oleks hullupööra alkoholi tarvitanud – poiss oli lihtsalt kaua söömata ja seepärast natuke sandis seisus. Muidugi on nii või teisiti tegu väga piinliku juhtumiga,» sõnas Kulmala.

Ametnik rõhutas, et noorsportlast ei jäetud lennujaama üksinda maha. «Üks treener oli isegi valmis ööseks temaga jääma, aga siis selgus, et suusatajad naasevad niikuinii järgmisel päeval ja ta viidi tagasi hotelli,» märkis ta. Kulmala lisas, et peatreener Ylipulli esitas juhtunu kohta ka seletuskirja.

Iltalehtil õnnestus suhelda aga ka lennukist maha jäänud suusahüppaja emaga, kes väitis, et alkoholil ei olnud asjaga mingit pistmist. Ema sõnul viidi soomlased pärast võistlust otse hüppemäelt banketile, kus viibisid kõikide riikide sportlased. Ta kinnitas, et poeg oli lihtsalt pikast päevast väsinud ning ei suutnud seetõttu järgmisel hommikul koos teistega tagasi kodumaale lennata.

Iltalehti märgib, et MM ei toonud kunagisele suusahüppekantsile Soomele hüppemäelt midagi rõõmustavat – individuaalselt ei jõudnud ükski soomlane kümne parema hulka, meeskonnavõistluselgi oli Soome alles kaheksas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles