Katar toob talendid mudaonnist kosmoselaeva

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müncheni Bayerni treening Aspire'i akadeemias. Kosmoselaeva meenutavas kompleksis kasvab üles ka Katari tulevane MM-koondis
Müncheni Bayerni treening Aspire'i akadeemias. Kosmoselaeva meenutavas kompleksis kasvab üles ka Katari tulevane MM-koondis Foto: SCANPIX

Lähis-Ida väikeriigi Katari jõuline saabumine spordimaailma ei jäta külmaks pea kedagi. Äsja korraldatud käsipalli MMil jõuti täiesti uuele tasemele, kui võõrustajad võitsid sisuliselt sisseostetud koondisega hõbemedali. See võistlus näitas selgelt, et Lähis-Ida rahalaevad löövad tulevikus spordimaailma veelgi rohkem sassi ning rahvuskoondise mõiste võib saada uue tähenduse.

Katari suurim spordiprojekt leiab aset 2022. aastal, kui võõrustatakse palju vastuolusid tekitanud jalgpalli MMi. Kuigi korraldusõiguse võitmist varjutavad paljud hämarad tagatoaskeemid, näitavad kõik märgid, et turniiri toimumist skandaalid ei sega. See omakorda tähendab, et Katar peab välja panema ka oma koondise, kes maailma absoluutsete tippudega tiitli eest võitlema hakkab. Kuningliku perekonna ees mängides ei tohi jalgpallurid aga kindlasti häbisse jääda.

Käsipallis kehtib reegel, mis lubab kolme aasta jooksul mitte ühtegi koondisemängu pidanud mehel hakata esindama mis tahes koondist. Jalgpallis nii ei saa ning mitut rahvuskoondist karjääri jooksul esindada ei ole võimalik. Seega teoorias peaks Katar MMil mängima oma mängijatega.

Pindalalt on naftariik Eestist neli korda väiksem ning seal elab umbes 2,2 miljonit inimest. Katari kodanikke on nende hulgas aga kõigest 278 000. Mängijate valik on seega väike ja jalgpalli traditsioonid on riigis pehmelt öeldes üürikesed. Küsimus jääb, kuidas MMil kodupubliku ees mitte piinlikkusse olukorda sattuda?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles