Tänaku kaardilugeja legendaarsest hüppest: maandud nagu ema sülle

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Rootsi MM-rallil.
Ott Tänak Rootsi MM-rallil. Foto: Timo Anis

Rootsi MM-ralli üks tõmbenumbreid on kuulus Colin`s Crest nime kandev hüpe, kus pikimad õhulennud kanduvad 40 meetri kanti. Mullu püstitas valitsev maailmameister Sebastien Ogier rekordiks 41 meetrit, tänavu suutis Andreas Mikkelsen seda tulemust korrata.

Ott Tänak ei kippunud hüpet ja selle pikkust ületähtsustama, märkides, et ralli kokkuvõttes ei mängi see mingit rolli, peaasi on õiges kohas maanduda. «Viimasel ajal on see hüpe lihtsamaks tehtud – tee on laiem ja midagi keerulist seal õigupoolest pole,» rääkis Tänak täna pärast esimest ringi hooldusalasse jõudes. «Läksime hüppesse täishooga.»

Tänaku kaardilugeja Raigo Mõlder lisas, et hüppes pole midagi üleloomulikku, kuid tervikuna on õhulend mõnus. Tänapäeva ralliautod on juba nii head, et isegi pärast pikka lendu maandumine, pole enam ebamugav ega valus.

«Sellise pilliga ei tunne enam midagi – maandud nagu ema sülle,» viitas Mõlder auto suunas. «Hüppe ajal ei näe ma midagi – korraks vilksatab taevas ja kohe tuleb kurv. Midagi muud pole aga vaadata, pean lobisema.»

Tänastel kiiruskatsetel on Ford Fiestaga sõitvad eestlased kulgenud oma tempos ning see võimaldab hoida kindlalt 5. kohta. «Teeme mis saame, aga liigseid riske ei võta,» rääkis Tänak. «Tänane päev on palju parem, kui eilne, kõik laabub rahulikult. Öösel tegime auto juures mõningad muudatused ja praegu tundub, et need olid õiged.»

Mõlderi sõnul seati päeva alguses eesmärk leida oma sõidurütm ning kui ajad ei tule piisavalt head, siis hoiduda stressamisest. «Kurta pole millegi üle, aga eks ikka tahaks näha paremaid aegu,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles