Tartus toimusid Martin Kutmani mälestusvõistlused kergejõustikus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli kergejõustikuhallis peeti täna kolmandad Martin Kutmani mälestusvõistlused. Teeneka õpetaja ja treeneri mälestusvõistluste kaudu soovivad Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi, Spordiürituste Korraldamise Klubi ja Eesti Kergejõustikuliit koostöös oma partneritega edasi kanda Martini pärandit Eesti kergejõustikus. Võistluse otseülekannet on võimalik jäliga korduses, kommenteerib Timo Tarve.

Võistluste ajakava, stardiprotokolle ja tulemusi näeb lehelt www.kuldliiga.ee.

Naiste teivashüppe võitjaks tuli Venemaa 2014. aasta juunioride meister Anastasija Sadovnikova tulemusega 4.45, ületades oma senise isikliku rekordi viieteistkümne sentimeetriga. Eestlanna Reena Koll sai paraku algkõrgusel 4.00 nulli.

Maarja Kalev jooksis 60 meetris isiklikuks rekordiks 7,50, mis on Eesti kõigi aegade kuues aeg. Kalev sai sellega kolmanda koha, jooksu võitis venelanna Kristina Sivkova ajaga 7,33.

Rain Kask hüppas kaugust 7.66, EM-normist jäi puudu vaid üheksa sentimeetrit. Kristo Galeta püstitas meeste kuulitõukes isikliku siserekordi 19.16, EMi norm on 19.50. Naiste kõrgushüppe võitis tulemusega 1.84 Grete Udras, hooaja tippmark 1.87 jäi kolmel katsel alistamatuks.

Enne võistlust:

Kell 17.00 algaval võistlusõhtul on kavas eelkõige «Martini alad» – hüpped ja sprint. Lisaks on kavas 60m jooksud noorjooksjatele.
 
Talvisel kergejõustikuõhtul näeb publik lisaks Eesti paremikule mitmeid rahvusvahelise tasemega kergejõustiklasi. Võistlustel osaleb aukülalisena olümpiavõitja ja maailmarekordiomanik Irina Privalova, kes koos oma treeneri Vladimir Parashcukiga viivad Tartus läbi ka kiirustreeningu seminari.
 
Naiste teivashüppes on huvitav vaadata Reena Kolli esinemist, kes sügisel alustas koostööd eksmaailmarekordiomaniku Sergei Bubka treeneri Vitali Petroviga. Peamisteks konkurentideks Reenale on Zürichi Euroopa meistrivõistluste pronks Angelina Zhuk-Krasnova isikliku rekordiga 4.70, kellel sellel talvel on kirjas juba tulemus 4.66, ja Venemaa 2014. aasta juunioride meister Anastasiya Sadovnikova, isikliku rekordiga 4.30.
 
Kaugushüppes on favoriidiks eelkõige mitmevõistlejana tuntud ja äsja 6.82 hüpanud Aiga Grabuste, kellel on ette näidata pronksmedal 2012. aasta Euroopa meistrivõistlustelt mitmevõistluses.
 
Kõrvuti Eesti kiirete neidudega, kellest selle talve tulemuste põhjal on tugevaim Maarja Kalev ajaga 7.54, on 60m jooksus stardis venemaa 2014. aasta meister Kristina Sivkova (7.30) ja praegune Baltimaade kiireim naine, leedulanna Lina Grincikaite isikliku rekordiga 7.27. Just Sivkova oli see neiu, kes jooksis üle Irina Privalova nimel olnud Venemaa noorterekordi.
 
Naiste kõrgushüppes tahab häid hüppeid teha hiljuti Euroopa meistrivõistluste normi täitnud Grete Udras. Eestlaste kohapealt saab põnev olema meeste kaugushüpe, kus mitu meest üritab täita Euroopa meistrivõistluste normatiivi ja miks ei võiks selleks meheks olla sellel talvel juba häid hüppeid näidanud Tartu oma poiss Hans-Cristian Hausenberg, keda kannustab ka Leedu 8 meetri mees Tomas Vitonis (isiklik 8.11).
 
Teivashüppes on Eesti viimaste aastate parimale teivashüppajale Veiko Kriiskile (isiklik 5.30)lisaks tugevale kodusele vastasele Veiko Aunapuule (isiklik 5.11) konkurentideks veel lätlane Mareks Arents (isiklik 6.62) ja soomlane Perttu Korhonen (isiklik 5.40).
 
Meeste kuulitõukes on oodata 21 meetri ületamist. Selle võtavad sihikule lätlane Maris Urtans (isiklik 21.63) ja Kanada meister Tim Nedow (isiklik 20.98), kes eelmisel laupäeval tõukas Göterborgis kuuli 20.54. Eestlaste esinumber selles võistluses on Kristo Galeta (isklik 19.15).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles