Eesti suusaorienteerujatel oli MMil seni parim päev

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evely Kaasiku.
Evely Kaasiku. Foto: Eesti Orienteerumisliit

Norras, Hamaris jätkuvatel suusaorienteerumise maailmameistrivõistlustel sõideti viimase individuaaldistantsina ühisstardist lühirada. Eesti koondise liidrid tegid väga head sooritused. 

Naisteklassis püsis Evely Kaasiku kaks kolmandikku rajast liidrite grupis ja jäi parimatest veidi maha alles raja lõpukolmandikul. Lõpptulemusena saavutas ta siiski oma senise karjääri parima tulemuse lõpetades 13. kohaga ja kaotades võitjale vaid 2 minutiga. Selles klassis said soomlannad lausa nelikvõidu, kusjuures kõik neli mahtusid 2 sekundi sisse! Ülinapilt tuli esmakordselt maailmameistriks Milka Reponen.

Meesteklassis tegi hea sõidu Eesti koondises tänavu come back’i teinud Even Toomas, kes kaotas võitjale, mitmekordsele varasemale maailmameistrile Staffan Tunisele Soomest 3.36 ja oli sellega 18.

Eestlastest saavutas kõrgeima koha naisjuunioride klassis võistelnud Doris Kudre, kes püsis suurema osa rajast esikuuiku konkurentsis, kuid kaotas lõpu eel ühe ebaõnnestunud teevalikuga paarkümmend sekundit ning pidi leppima 11. kohaga.

Meesjuunioridest oli 23. kohaga eestlaste parim Rimmo Rõõm.

Samas toimuvatel kuni 17-aastaste noorte Euroopa meistrivõistlustel said eestlased samuti häid tulemusi. Neidudest oli Kristel Kõivo 9. ja Kaisa Rooba 11. ning noormeestest Andres Rõõm 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles