Tubli turniiri valus lõpp

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Kirpu.
Erika Kirpu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Möödunud aasta Eesti parim naissportlane Erika Kirpu saavutas laupäeval Buenos Aireses toimunud epeevehklemise MK-etapil teise koha. Äsja hüppeliigesevigastusest paranenud Kirpu pole veel tippvormis, kuid vaatamata sellele oli ta kuldmedalile väga lähedal.

Finaalis kaotas Kirpu otsustava torke järel 14:15 tuneeslannale Sarra Besbesile. Mõni hetk varem oli Kirpu veel võidule lähedal, juhtides 14:12. Koondise peatreener Kaido Kaaberma tunnistas, et medalivõit on küll tore, kuid napi finaalikaotuse tõttu jääb hinge väike pettumus.

«Eks ta mõtles juba, et võit on käes, ning lasi end lõdvaks,» rääkis Kaaberma. Pingelise turniiri lõpuks võis Kirput segada ka väike väsimus. «Erika vorm on hea, kuid mitte suurepärane. Finaali jõudis ta tegelikult ju nappide võitudega,» jätkas peatreener.

Teel finaali lülitas Kipru teiste seas konkurentsist välja kaks kaasmaalannat – avaringis oli ta napilt 3:2 üle Kristina Kuusest, veerandinaalis oli Kirpu 15:14 üle Irina Embrichist. Seega, naiskonna ainsad kaks kaotust mitte-eestlasele sai Kirpu finaalis ja Julia Beljajeva avaringis. Tunamullune maailmameister jäi 11:12 alla Londoni olümpiahõbedale In-Jeong Choile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles