Meenutus: kui palju teenis David Beckham 20 aasta eest?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Beckham
David Beckham Foto: Reuters / Scanpix

Täna lähevad Inglismaa jalgpalli karikasarjas vastamisi tugevuselt kolmandal liigatasemel mängiv Preston North End ja Manchester United. Lisaks omavahelistele kohutmistele seob klubisid ka maailma ühe kuulsaima sportlase David Beckhami nimi.

20 aastat tagasi mängis noor Beckham juba Unitedis, kuid laenati rohkema mänguaja teenimise eesmärgil Prestonisse. Viie mänguga lõi Beckham klubi eest kaks väravat. Ühel juhul saatis ta palli väravasse otse nurgalöögist, teisel juhul otse karistuslöögist. Lisaks andis Beckham veel neli väravasöötu. Kuna Unitedit tabas aga vigustuste laine, siis kutsuti Beckham kiiresti Manchesteri tagasi.

Prestoni meeskonna staadioni direktor Paul Bradley näitas tänase mängu puhul Beckhami 20 aasta tagust lepingut The Telegraphi ajakirjanikule. Selgub, et tulevane miljonär teenis Prestonis mängides 400 naela suurust nädalapalka ning sai 50 naela suurust preemiat, kui ta mängupäevaks meeskonda nimetati.

Prestoni ja Unitedi vaheline side on tegelikult juba vanem, kuna omal ajal jõudis mõlemat meeskonda esindada ka Sir Bobby Charlton. Prestoni peatreeneriks on olnud ka Manchesteri kõigi aegade edukaima treeneri Sir Alex Fergusoni poeg Darren. Mõlemat klubi on juhendanud ka David Moyes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles