Toobali tööpäev Türgis: kaardisadu ja võitlus politsei ning kohtunikega

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal.
Kert Toobal. Foto: Karli Saul

Eesti võrkpallikoondise sidemängijast kapten Kert Toobal on juba 10 aastat mänginud erinevate riikide välisklubides, kuid alles nüüd on karjääris kätte jõudnud tema põnevaim hooaeg - seda küll mitte sportlikus plaanis, vaid nii mängus kui selle ümber toimuva kõrvalise tegevuse tõttu.

Pühapäeval mängis Toobali meeskond Inegöli Belediyespor kodusaalis tasavägise 2:3 kaotusega lõppenud kohtumise Istanbuli BBSK vastu. Ühelt poolt oli positiivne see, et mitme kindla kaotuse järel suudeti näidatava tasavägist mängu, teisalt on aga tulemusega 19:21 kaotatud otsustav viies geim pigem tuska valmistav. Toobal oli platsil kogu mängu ja kogus viis punkti - kolm rünnakul, ühe blokiga ja ühe serviga. Mängutulemusest põnevam oli aga see, mis mängus ja selle ümber toimus, vahendas portaal volley.ee.

«Kokku jagas kohtunik viimase mängu jooksul 5-6 kaarti, lisaks eemaldati teises geimis vastaste treener,» alustas Toobal oma kokkuvõtet. «Siis tuli veel mingi suvalise inimese klaarimine kohtunikuga, sekkus politsei. See suvaline asjapulk, kes pärast kolmandat geimi kohtunike laua ja puki juures mingeid asju klaaris, oli tegelikult päris huvitav. Mingi kaart oli tal kaelas, meie meeskonna tegelane ta polnud igal juhul, rahvas vilistas ja tema selgitas midagi kohtunikega. Siis tuli turvamees, kellele ta ei allunud. Selle asemel sammus mees üle väljaku ja hakkas peakohtunikku ähvardama. Ka vastaste treener raputas kohtunikku pukis, tahtis et ta alla tuleks. Lõpuks toimetas politsei selle suvalise mehe, kes oli ise muidugi veendunud, et tänu oma kaelakaardile tohib ta platsil peal olla, minema,» lisas Toobal.

Vastaste treener kasutab Toobali sõnul enda eemaldamise võtet (et meeskond hakkaks paremini mängima) igal hooajal paar korda. «Me võitsime esimese geimi ja juhtisime teises, siis hakkas nende treener möllu tegema ja ta saadeti minema ja hiljem meeskond hakkas paremini mängima ja võitis. Tundub, et ta teeb seda meelega ja kordab paaril korral iga hooaeg.»

Mängust rääkides oli Toobal õnnetu just teise geimi resultaadi pärast: «Pärast seda eemaldamist juhtisime 21-18, aga tegime pärast pikka seletamist servivea ja ei saanud seejärel servi kätte ja siis sai meie treener punase ja oligi initsatiiv läinud.»

«Igal koosolekul räägib meie treener, et kohtunikega ei tohi vaielda ja kaarte ei tohi saada, juhtkonnale hakkas see nii närvidele, et pandi trahvi alla. Aga treener saab ikka iga mäng punase ja viimases mängus sai neljanda geimi alguses punase kaardi ka meie diagonaal,» lisas Toobal. Tasavägiselt kulgenud mängu meenutades, oli Toobal rõõmus, et tiim suutis pärast teise geimi kaotust end uuesti koguda. «Viiendas geimis olid mõlemal võimalused, tulime 12-14 kaotusseisust järele, aga matšpalli realiseerida ei õnnestunud.»

17 mänguga 10 punkti kogunud Inegöl hoiab meistrivõistlustel 10. kohta, järgmises voorus minnakse vastamisi Toobali eelmise hooaja koduklubiga Gümüshane Torul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles