Kalev Allikveer sai talisurfi MMil seitsmenda koha

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Allikveer.
Kalev Allikveer. Foto: WISSA

Talisurfi maailmameistrivõistlused peeti 9.-14. veebruaril USAs Fond du Lac maakonnas asuval Winnebago järvel. Eestit esindas MMil talisurfi pikaaegne eestvedaja Kalev Allikveer (SK Puri), kellele antud tiitlivõistlus oli juba 25. järjestikune MM.

Kalev Allikveer osales kahes distsipliinis, lühiraja slaalomis ja kursisõidus. Slaalom on talisurfis suhteliselt uus distsipliin. Ala on hästi vaatemänguline ja tänu kelkude arengule ka sõitjale väga nauditav elamus.

Lühiraja slaalomis peeti kokku 16 sõitu. Kalev Allikveeri tulemused sõitudes (6,8,6,8,4,8,8,7,5,8,5,4,5,8,7,7) andsid kokkuvõttes kõrge 7. koha, mis oma vanusegrupis tähendas esikohta. Slaalom pole Allikveeri põhiala, aga peale MMi edukat tulemust võib selles osas muutusi oodata. Võitis tugev rootslane Stefan Soderlund.

Kursisõitu õnnestus teha kolmel päeval, sest viimase päeva tugev tuul ja lendav lumi segasid pika distantsi nähtavust. Kalev Allikveeri tulemused sõitudes (3,4,10,5,5,5,4,4,3) andsid kokkuvõttes 4. koha, oma vanusegrupis 2. koha. Kursisõidu võitis Igor Renkas Ukrainast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles