IAAFi juht: kergejõustik on kriisis

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doping.
Doping. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) president Lamine Diack ütles intervjuus BBC-le, et Venemaa sportlaste dopinguskandaalide tõttu on kogu ala kriisis.

Viimastel kuudel on keelatud ainete kasutamisega vahele jäänud mitmeid Venemaa kergejõustikutippe, nende seas mitu maailmameistrit ja olümpiavõitjat. «Hetkel on meil Venemaal toimuva tõttu tõesti tõsine kriis, ent me puhastame ala ja saame sellest üle,» sõnas Diack.

Saksamaa telekanali ARD hiljuti esilinastunud skandaalses filmis nimetatakse Venemaa sportlasi ja spordijuhte dopinguga manipuleerijateks. Lisaks süüdistati ka IAAFi ametnikke, kes väidetavalt aitasid seda varjata. Asja uurib IAAFi eetikakomisjon.

Venemaa spordiminister Vitali Mutko teatas hiljuti aga uue tööüksuse loomisest, mis hakkab riiklikul tasemel võitlema dopingu kasutamise vastu.

«Olen oma alluvates kindel. Tean, et nad teevad palju tööd, et dopingu vastu võidelda. Ei ole mingit põhjust, miks nad peaksid dopingutarvitamist kinni mätsima. Venemaal on tõesti mõned petturid ja me tegeleme sellega, ka kõrgemal tasandil. Olen kindel, et suudame sellest välja tulla,» sõnas Diack.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles