Anderson ootab mantlipärijat

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Anderson.
Merike Anderson. Foto: Erakogu

KORVPALL. Eesti naiste korvpallikoondise kauaaegne liider Merike Anderson on juba kümme aastat mänginud korralikul tasemel välisliigades ja plaanib sama hooga veel mõned aastad jätkata. Samas ootab sitke mängija pikisilmi endale mantlipärijat. «Jätkan seni, kuni nooremad kannale astuvad, ilmselt mõned aastad veel. Aga ootan juba ammu, et tuleks keegi, kes saavutaks rohkem kui mina,» ütleb Anderson.

Tagamängija on aastatega piiri taga läbi käinud tulest ja veest, võitnud viie riigi meistrikulla ja praegu esindab Belgia väikelinna Braineʼi klubi Royal Castorsit, kellega on praeguseks jõutud EuroCupi poolfinaali. «Keegi ei osanud unistada ka, et nii kaugele jõuame. Minu karjääris on see kindlasti üks olulisemaid saavutusi ja nüüd tahaks juba täispangale minna,» räägib 33-aastane tagamängija.

Kahe mängu kokkuvõttes alistati veerandfinaalis Türgi klubi Mersin vaid ühe punktiga ja põnevust oli rohkem, kui mängijatele või treenerile meeldiks – viimases kohtumises anti käest 20-punktiline eduseis ja saadi napp võit. Kodumängu oli Brüsseli külje all asuvas linnakeses vaatamas 1600 inimest. Naiskonna eduga koos on kasvanud ka klubi ambitsioonid ja juhtkond peab nüüd vaeva nägema, et edasisteks mängudeks finantse leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles