Hispaanias resideeruv Erika Salumäe saabus spordipoe kutsel Eestisse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Salumäe
Erika Salumäe Foto: Peeter Langovits / Postimees

Olümpiavõitja Erika Salumäe austab sel neljapäeval Ülemiste keskuses oma kohaolekuga Sportlandi uue spordiaasta avamist, andes ka intervjuusid ja autogramme.

Ülemiste keskuse Sportlandis kell 16 algav sündmus on avapauk Sportlandi 15. tegutsemisaastale ja kummardus Eesti spordikultuurile ning treeneritele kui spordi alustaladele.

Baltimaade suurima spordikaupluste keti Sportland kutsel viibib selle nädalal Eestis kahekordne olümpiavõitja Erika Salumäe. Sportlandi uus ja ühtlasi Balitmaade suurim esinduskauplus avab sellel nädalal taasisesseisvunud Eestile esimese olümpiakulla toonud kahekordsele olümpiavõitjale Erika Salumäele pühendatud pannoo ja presenteerib kuldmedali toonud ratast.

Sportlandi ühte omanikku Are Altrajat ja Erika Salumäed ühendavad lisaks spordile ka Eesti väikelinna Elva juured. Sealt sündiski idee kutsuda selleks puhuks Eestisse juba neli ja pool aastat Hispaanias resideeruv olümpiavõitja ise. Ürituse üks olulisemaid sõnumeid on see, et ühiskond ja spordiklubid hindaks rohkem treenereid. Just seda rõhutamaks väisab Salumäe palvel Tallinna ka tema esimene treener, veel tänagi igapäevaselt noori juhedav Eesti rattaspordi grand old man - Jüri Kalmus. Just Kalmuse käe all Elvas alustas Erika oma sportlaskarjääri. Kalmus on toonud Eesti rattaspordile kümneid tähti - tänastest nimedest ehk tuntum on Eesti maastikurattasarja kolmekordne võitja Caspar Austa.

Teine oluline sõnum on Salumäel Eesti Olümpiakomiteele ja selle juhile Neinar Selile – sport on ainuke valdkond, mis hoolitseb rahva tervise eest ja tagab seeläbi rahva kestmise. Just see sõnum ja missioon on Salumäel ja Sportlandil ühiselt kanda ja täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles