Aganits ja Teppan said Itaalias järjekordse kaotuse

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Aganits.
Andri Aganits. Foto: volley.ee

Eesti koondise võrkpallurid Andri Aganits ja Renee Teppan on Itaalia tippliigas jätkuvalt raskustes, viimati jäi nende koduklubi Altotevere Citta di Castello pühapäeval 0:3 alla Padova Tonazzole. Aganits tegi kaasa kogu mängu ja kogus neli punkti, neist kolm blokiga. Teppan mänguaega ei saanud, kuigi temaga samal positsioonil tegutsenud Goran Marici efektiivsus jättis soovida (rünnak 33%, kokku 8 punkti), vahendab volley.ee.

Aganits sõnas, et viimane mäng oli talle paras pettumus: «Selline tulemus ei ole kuidagi vastuvõetav, tõsist mängu oli vaid viimases geimis, kus juhtisime ja andsime siiski edu käest.» Ka tulevikku näeb Aganits tumedates toonides, hinnates et meeskond on alla andud ja ei võitle enam.

«Endiselt ollakse mängus täiesti erinevad võrreldes sellega, mis treeningutel toimub,» tundis Teppan viimase mängu põhjal, täpsustades: «Viimasel ajal on vastuvõtt väga palju logisenud, seekord samuti. Üldjoontes kontrollis Padova tervet kohtumist ja mängis selgelt paremat võrkpalli meie ümmarguse ja ühepoolse mängu vastu.»

Mäletatavasti loositi sel nädalal 2015. aasta oktoobris Itaalias ja Bulgaarias toimuva EM-finaalturniiri alagrupid. EM-valiksarja kolmandas ringis vastamisi olevate Eesti ja Rootsi meeskondade võitja satub alagruppi koos korraldaja Itaaliaga ning volley.ee uuris Eesti meestelt, milliseks loosi hinnatakse.

«Ega siin Itaalias keegi eriti loosiga kursis ei ole vist. Üks meeskonnakaaslane ütles, et eestlaste või rootslastega tuleb lihtne mäng,» rääkis Teppan. Eesti mängudest Rootsi vastu arvas diagonaalründaja, et kõik saavad aru mängu tähtsusest ja loosimise tulemustel mõju pole. Selle alagrupi favoriidiks on mängijate hetkeseisu arvestades Teppani silmis Prantsusmaa.

Aganits tõi välja, et võimalus mängida itaallastega ühes alagrupis talle Rootsi-mängudeks lisamotivatsiooni ei paku: «Motivatsioon on niigi piisalvalt suur, mängud Rootsi vastu ja pääs EM-finaalturniirile on juba omaette kõva sõna.»

Sel pühapäeval võõrustab Altotevere Euroopa meistrite liiga play-offis mängivat tippmeeskonda Cucine Lube Banca Marche Treia, kelle vastu on raske punktisaaki loota. SuperLega liidripositsiooni hoiab Trentino Diatec (46 punkti), kellele järgnevad Modena Volley (45) ja Treia Lube (49), Altoteverele on 10 punktiga eelviimane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles