Jüri Saar: lükkaksin favoriidikoorma noorematele

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu naiskonna mängijad (valges).
Pärnu naiskonna mängijad (valges). Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Naiste jalgpalli Expert liiga hooaeg on pooleteise kuu kaugusel ning naiskondadel on käsil hooajaeelne ettevalmistusperiood. Pärnu JK peatreener Jüri Saar ütles portaalile jalgpall.ee, et tiitli kaitsmine läheb sel aastal väga raskeks.

Pärnu JK võitis saalijalgpalli karikavõistlused, lisaks Triobet Aastalõputurniiri. Kuidas võtaksite kokku sisetingimustes peetud talvised turniirid?

Need turniirid pakuvad väga head vaheldust ning talvel on neid päris mõnus mängida. Erilist tähtsust või eesmärki me nendel turniiridel seadnud pole. Loomulikult lähme väljakule mõttega hästi mängida, sellest tulenevalt ka võita, aga see pole eesmärk omaette. Pigem näen seda heaks võimaluseks pärast puhkust taas treenima hakata.

Kuidas valmistub naiskond Expert liiga hooajaks?

Keeruliselt. Meil on kaks punti, üks Tallinnas, üks Pärnus. Peaaegu terve naiskonnaga saime kokku jaanuari teisel nädalal. Praegu on ka haigustelaine, mis on halvasti mõjunud. Ühtki mängu me veel pidanud pole, nii et kokkuvõttes midagi head hetkel pole.

Kas naiskonnal on plaanis pidada ka sõpruskohtumisi enne 1. aprillil peetavat Superkarikafinaali?

Ikka loodame mängida. Praegu on kindel, et mängime homme Männiku hallis Levadiaga. Laupäeval mängime Läti koondisega Riias ning 1. märtsil Pärnus Tammekaga. 21.-22. märtsini toimub meil Pärnus 19. korda turniir, kus osalevad Läti ja Leedu meistrid, viimastel aastatel ka nende noortekoondised ning ka naiskonnad Soomest.

Kuidas on läinud naiskonna komplekteerimine?

Vaatasin ennist nimekirjad üle ja lahkujaid on 15 – kes lõpetanud või meilt lahkunud. Niimoodi on raske [duubelnaiskonnaga] esiliigat hakata mängima, aga üritame.

Kas nende seas on võtmemängijaid?

Meie jaoks on kõik mängijad väga tähtsad. Enamus lõpetajatest olid möödunud hooajal registreeritud esiliigasse, aga nimesid ma veel ei avaldaks.

Keda olete naiskonda juurde toomas?

Allkirju paberil pole. Silmapiiril on mõned mängijad, kes on avaldanud soovi muutusteks ning võib-olla liituvad meiega.

Läinud aastal võitsite Eestis, mis võita andis. Kuidas hindaksite Pärnu võimalusi sel hooajal nii liigas kui karikavõistlustel?

Kindlasti läheb väga palju raskemaks, aga ehk ikka kolme hulka pressime.

Kas see tähendab, et lükkate favoriidikoorma kellelegi teisele?

Lükkaks noorematele, meil on üsna kogenud võistkond. Meil on hetkel väga palju küsimärke õhus ning juba logistiliselt on ettevalmistus keeruline.

Millised on eesmärgid Euroopas?

Eesmärgid peavad olema kõrged ja nad ongi. Nalja pole me kunagi käinud tegemas. Läinud aastal ei vedanud meil loosiga üldse – saime vastasteks võistkonnad Balkanilt ning pidime mängima suure kuumusega. Me ei olnud siis ka parimas konditsioonis. Tooks näiteks Leedu Šiauliai naiskonna, kellega kohtusime nädal enne oma Meistrite liiga turniiri. Alistasime nad Pärnus üsna kindlalt, aga nemad pääsesid Meistrite liigas 16 parema hulka. Loos on väga oluline – meil oli see keeruline, neil üsna soodne ja pidasid turniiri ka kodus.

Pärnu alustab hooaega kodus Tartu SK 10 Premiumi vastu, järgmine vastane on FC Flora võõrsil. Kas kalender teie jaoks midagi ka määrab?

Ei ütleks. Kõikidega peab ju mitu korda läbi mängima ja kunagi ei tea, kes on haige, ei saa osaleda töökohustuste või muude probleemide tõttu. Kindlasti on keeruline mängida nädalapäevadel, aga kokkuvõttes võidab parim naiskond tol hetkel.

Olete Pärnuga korduvalt edu saavutanud, läinud hooaja jalgpalligalal pärjati teid ka Albert Vollrati nimelise preemiaga. Mis motiveerib Teid edukalt jätkama?

Ma ei tea... see on väga raske küsimus. Fanatism?!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles