Kümmel MMi sprindist: eesmärk on edasi pääseda

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel
Peeter Kümmel Foto: Liis Treimann

Homme tehakse Falunis algust suusatamise MMiga. Avapäeval on kohe kavas klassikatehnikas sõidetav sprint. Eesti meessuusatajatest asuvad homme starti Peeter Kümmel, Marko Kilp, Siim Sellis ja Raido Ränkel. Suurimad lootused on seotud Kümmeliga, kes tänavusel hooajal on jõudnud neljal korral punktikohale. Samas viimased võistlused pole kõige edukamalt sujunud ning eelmisel nädalal Östersundis sai ta 70. koha.

«Esimene eesmärk on ikka edasi pääseda,» seadis Kümmel sihte ning lisas, et veerandfinaali pääsemise võimalusi suurendab seegi, et tugevamad suusariigid saavad MMil starti lubada vaid neli sportlast. «Usun, et olen võimeline homme kiiresti sõitma.»

Homse võistluse kulg sõltub omajagu ka rajameistrite tööst. Juba täna oli Falunis neli kraadi sooja ja homseks peaks kraadiklaas näitama seitset soojapügalat. «Kui rada soolatakse ja pressitakse kinni, siis tuleb kiire ja jäine rada, mis oleks mulle sobilik, kuna olen kaalult raskem mees. Kui aga ei soolata, siis on oodata, et rada muutub pehmeks,» kirjeldes Kümmel eeldatavaid võistlusolusid.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles