Ronaldo ja Marcelo viisid Reali Schalke vastu võidule

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Euroopa Meistrite liigas jätkati kaheksandikfinaalidega, kus Saksamaal olid vastamisi Schalke 04 ja tiitlikaitsja Madridi Real ning Šveitsis kohtusid FC Basel ja FC Porto. Real sai Cristiano Ronaldo ja Marcelo väravatest 2:0 võidu, Basel ja Porto mängisid 1:1 viiki.

FC Basel - FC Porto 1:1

Väravad: 11. Gonzalez - 79. Danilo (pen)

Schalke 04 - Madridi Real 0:2

Väravad: 26. Ronaldo, 79. Marcelo

Mängude käik:

 

Tere õhtust! Jalgpalli Euroopa Meistrite liigas jätkatakse täna kaheksandikfinaalidega, kus Saksamaal lähevad vastamisi Schalke 04 ja tiitlikaitsja Madridi Real ning Šveitsis kohtuvad FC Basel ja FC Porto.

 

 
 
 

Meeskondade algkoosseisud:Schalke - Real Madrid
Schalke: Wellenreuther; Uchida, Höwedes, Nastasic, Matip, Aogo; Boateng, Höger, Neustädter, Choupo-Moting; Huntelaar.

Real: Casillas; Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo; Kroos, Lucas Silva, Isco; Bale, Benzema, Ronaldo.

 
 
 

Basel - Porto

Basel: Vaclik; Xhaka, Samuel, Suchy, Safari; Zuffi, Frei, Elneny, Gashi, Gonzalez; Streller.

Porto: Fabiano; Danilo Luiz, Maicon, Marcano, Alex Sandro; Casemiro, Torres, Herrera; Tello, Jackson, Brahimi.

 
 
 

Meeskonnad tulevad väljakule ja mängud on iga hetk algamas!

 
 
 

MÄNGUD ALGASID!

 
 
 

9. minut: Real on Schalke vastu selgelt initsiatiivi haaranud ja kontrollib palli, ent ühtegi head väravavõimalust pole luua suudetud.

 
 
 

11. minut: Basel läheb aga juba kohtumise alguses Gonzalese tabamusest Porto vastu juhtima!

 
 
 

14. minut: Schalke suudab keskväljak korduvalt palli võita, ent ei suuda rünnakut organiseerida. Aogo pääseb väravale ja lööb peale, ent Pepe blokeerib selle ürituse. Samas on Saksa klubi suutnud ka Reali rünnakuüritused luhata, ei Bale ega Ronaldo väga palju palli ei ole saanud.

 
 
 

20. minut: Aogo saab Schalke poolel taas peale lüüa, ent pall lendab kõrgelt üle värava.

 
 
 

25. minut: Huntelaaril hea võimalus Schalke juhtima viia, ent Cassilas on mees omal kohal ja tõrjub.

 
 
 

26. minut: Ronaldo viib Reali juhtima, lüües palli peaga väravasse!

 
 
 

31. minut: Benzemal samuti hea võimalus, ent pall siiski väravasse ei veere. Huntelaar peab aga viagstuse tõttu mängu pooleli jätma ja Schalke on sunnitud vahetuse tegema, sekkub 19-aastane Platte.

 
 
 

35. minut: Boateng teeb Ronaldo vastu trahvikasti piiri lähedal vea ja Ronaldo saab karistuslöögi väga heast kohast. Pall lendabki otsejoones väravale, ent Schalke noor väravavaht Wellenreuther tõrjub selle.

 
 
 

31. minut: Portol nurgalöök ja Tello löögi järel saab palli Danilo, kes värava suunas kõmmutab, ent pall lendab mööda.

 
 
 

40. minut: Ronaldol veel üks hea võimalus, ent portugallane ei ulatu pallini..

 
 
 

40. minut: Baseli ja Porto kohtumises saavad samal ajal mõlemad meeskonnad mitu võimalus värava löömiseks, ent ükski neist ei realiseeru.

 
 
 

44. minut: ka Schalke suudab kontrarünnakuid algatada, ent need lõpevad enne ohtliku olukorra tekkimist..

 
 
 

Poolajavile on kõlanud mõlemas mängus!

 
 
 

Basel peab teisel poolajal hakkama saama ilma värava löönud Gonzalezeta, kes oli vigastuse tõttu sunnitud avapoolajal mängu pooleli jätma.

 
 
 

Mõlemas mängus on alanud teine poolaeg!

 
 
 

53. minut: Real teenib nurgalöögi. Kroosi löödud palli püüab aga Schalke puurilukk.

 
 
 

59. minut: Tello (Porto) saab hästi löögile, ent Vaclik tõrjub. Nurgalöök ja Tello läheb seda andma.Miskit ohtlikku aga ei sünni.

 
 
 

63. minut: Kirchhoff teeb Carvajali vastu päris valusa vea ja viimane on meedikute uurida..Kirchhoff saab ka kollase. Carvajal saab siiski jätkata.

 
 
 

68. minut: Quaresma (Porto) saab korraliku väravavõimaluse, ent lööb mööda.

 
 
 

68. minut: Porto peab nüüd aga läbi saama ilma Oliver Torreseta, kes peab õlatrauma tõttu mängust lahkuma. Aemele Neves.

 
 
 

74. minut: Teises mängus samal saab Ronaldo taas v'ga ohtlikust kohast karistuslööki sooritada, ent seekord peatab palli teekonna Schalke müür.

 
 
 

74. minut: Hetk hiljem on Schalkel mängu parim võimalus, ent Platte löök läheb posti! Ka tagasipõrkunud palli ei suuda sisse lüüa Uchida.

 
 
 

79. minut: Marcelo tabamus annab Realile 2:0 edu.

 
 
 

79. minut: Porto viigistab teises kohtumises samal ajal Baselo vastu seisu 1:1, penalti tabab Danilo.

 
 
 

Reali ja Schalke mäng on lõppenud Reali 2:0 võiduga.

 
 
 

Ka teine mäng on lõppenud. Basel ja Porto teevad 1:1 viigi.

 
 

Enne mänge:

Schalke ja Real kohtusid kaheksandikfinaalis ka mullu ning siis oli Hispaania suurklubi sakslastest samuti Schalkes peetud avamängus üle koguni 6:1. Kaks palli lõid Schalke võrku nii Karim Benzema, Cristiano Ronaldo kui ka Gareth Bale, kodumeeskonna poolel suutis vastata vaid Klaas-Jan Huntelaar. Täna on Huntelaari mängunälg kindlasti suur, sest koduliigas kannab ründaja vastase löömise eest saadud pikka, koguni kuuemängulist karistust. Schalke väravasuul seisab täna põhimeeste vigastuste tõttu 19-aastane kolmas number Timon Wellenreuther.

Kordusmängu võitis Real mullu kodus 3:1 ja läks 9:2 koondeduga kindlalt edasi veerandfinaali ning jõudis lõpuks ka tiitlini. Täna ei saa meeskonda aidata vigastatud James Rodriguez, Sami Khedira, Sergio Ramos ja Luka Modric. Hiljutisest piinlikust 0:4 kaotusest Madridi Atleticole on aga taastutud, nädalavahetusel võideti koduliigas tänu Isco ja Benzema tabamustele 2:0 Deportivo la Corunat.

Basel ja Porto ei ole varem eurosarjades omavahel kunagi kohtunud. Porto on Reali ja Chelsea kõrval üks kolmest meeskonnast, kes pole sel hooajal Meistrite liigas veel kaotusekibedust tundnud. Basel pääses aga Reali järel teisena edasi grupist, kus Euroopa liiga kohaga pidi leppima Inglismaa hõbedameeskond Liverpool. Šveitslaste poolel peab kohtumise mängukeelu tõttu vahele jätma Fabian Schär, Portol olulisi puudujaid ei ole. Kindlasti peab Basel silma peal hoidma Porto ründajal Jakcson Martinezil, kes on viimase 13 mänguga löönud 12 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles