Vormel-1 sõitjatel ei lubata enam hooaja käigus isikupäraga hiilata

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väljaande Autosport teatel ei ole vormel-1 sarja sõitjatel vastavalt peagi kehtima hakkavale reeglile enam lubatud hooaja käigus oma kiivrite kujundust muuta.

Viimastel hooaegadel on tippsõitjate seas moodi läinud pea igaks etapiks uue kiivridisaini loomine. Eriti on sellega silma paistnud Sebastian Vettel ja Lewis Hamilton, alates 2008. aastast sarjas täiskohaga sõitev sakslane on näiteks kogu oma karjääri jooksul kasutanud umbes 60 erinevat kiivrit. 139 stardi juures tähendab see, et keskmiselt on Vettel pea igal kolmandal etapil sõitnud uue kiivriga.

Uus reegel on järjekordne kinnitus Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) soovile sõitjaid pealtvaatajate jaoks üksteisest paremini eristada. Sama eesmärki teenib mulluse hooaja eel tehtud muudatus, mille tulemusel iga sõitja valis enda autole terveks vormel-1 karjääriks kindla numbri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles