Sports Illustrated: Katari jalgpalli MM peetaksegi talvel

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katari seni suurimaks võiduks spordielus võib pidada 2022. aasta jalgpalli MMi korraldusõiguse saamist. Pildil ulatab FIFA president Sepp Blatter (paremal) MMi võitjakarika Katari riigi juhile Sheikh Hamad bin Khalifa Al-Thanile (vasakul).
Katari seni suurimaks võiduks spordielus võib pidada 2022. aasta jalgpalli MMi korraldusõiguse saamist. Pildil ulatab FIFA president Sepp Blatter (paremal) MMi võitjakarika Katari riigi juhile Sheikh Hamad bin Khalifa Al-Thanile (vasakul). Foto: AFP/SCANPIX

Maineka USA spordiajakirja Sports Illustrated toimetaja Grant Wahl kinnitas, et on mitme allikaga vesteldes veendunud: 2022. aastal Kataris toimuvad jalgpalli maailmameistrivõistlused peetakse talvel, novembris-detsembris.

Juba mullu novembris teatas Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu (FIFA) peasekretär Jerome Valcke, et MM toimub tõenäoliselt kas novembris-detsembris või siis jaanuaris-veebruaris. Wahli sõnul näitavad nüüd kõik kuluaarivestlused, et FIFA on kindlalt otsustanud esimese variandi kasuks.

Katar lubas küll esmalt, et MM peetakse siiski suvel ning 50 kraadi alla ulatuv õhutemperatuur kahandatakse staadionitel konditsioneeride abiga umbes 25 soojakraadi peale. Praegu, kui MMini jääb seitse aastat, pole nimetatud keerulisi tehnoloogiaid aga veel kordagi testitud. Esialgses pakkumises, mis valiti 2010. aastal USA ees võitjaks, lubati MM korraldada juunis-juulis nagu seni ikka. MMi korraldamisõiguse Katarile andmist on saatnud pidevad korruptsioonisüüdistustest ja väited inimõiguste rikkumisest. 

Talvine turniir ei kattu küll samuti 2022. aastal toimuvate taliolümpiamängudega, mis peetakse kas Almatõs või Pekingis, ent põhjustab siiski suuri probleeme. Kõik Euroopa suured jalgpalliliigad peavad niisugusel juhul oma tavapärast mängugraafikut täielikult muutma, USAs röövivad aga MMilt vaatajaid käimasolevad NBA, NHLi ja NFLi profiliigad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles